Αδύναμα κέρδη στο β' τρίμηνο για Tesla - Πτώση για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αδύναμα κέρδη στο β' τρίμηνο για Tesla - Πτώση για τη μετοχή
Τα κέρδη της Tesla στο β' τρίμηνο απογοήτευσαν τους επενδυτές καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν εκ νέου, με αποτέλεσμα η μετοχή της επιχείρησης του Έλον Μασκ να υποχωρεί 3% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, παρά την άνοδο των εσόδων κατά 2%

Τα κέρδη της Tesla στο β' τρίμηνο απογοήτευσαν τους επενδυτές καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν εκ νέου, με αποτέλεσμα η μετοχή της επιχείρησης του Έλον Μασκ να υποχωρεί 3% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, παρά την άνοδο των εσόδων κατά 2%.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε κέρδη 52 σεντ ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης για 62 σεντ/μτχ ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν σε 25,5 δισ. δολάρια με άλμα 2% από το ίδιο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι, πάνω από την εκτίμηση για 24,77 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 7% στα 19,9 δισ. δολάρια από 21,27 δισ. δολάρια από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023. Η εταιρεία είπε ότι «πέτυχε ρεκόρ ρυθμιστικών πιστωτικών εσόδων το 2ο τρίμηνο», επισημαίνοντας το γεγονός ότι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες «υστερούν ακόμη στην εκπλήρωση των δεσμεύσεών τους για τις εκπομπές ρύπων».

Μετά από ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο στο 2024 που είδε την Tesla να απολύει πάνω από το 10% του προσωπικού της, καταγράφηκαν καλύτερες από τις αναμενόμενες παραδόσεις για το δεύτερο τρίμηνο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ωστόσο, οι παραδόσεις ήταν ακόμη μειωμένες σε σχέση με το 2023, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Η Tesla παραμένει στην κορυφή όσον αφορά τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ, αλλά χάνει μερίδιο αγοράς από έναν αυξανόμενο αριθμό αντιπάλων λόγω εν μέρει της «γερασμένης» σειράς σεντάν και SUV της και των εμπρηστικών σχολίων και τοποθετήσεων του CEO της, Έλον Μασκ, καθώς οι Αμερικανοί έχουν μπει για τα καλά σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alphabet: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις έσοδα και κέρδη β' τριμήνου

Στάση αναμονής και ήπια πτώση στην Wall Street

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 32 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider