BNP Paribas: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το β' τρίμηνο - Εκτόξευση στις συναλλαγές μετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BNP Paribas: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το β' τρίμηνο - Εκτόξευση στις συναλλαγές μετοχών
Τα αποτελέσματα της BNP ενισχύθηκαν από την αύξηση των πωλήσεων κατά 58% από υπηρεσίες μετοχικού κεφαλαίου και βασικών χρηματιστηριακών υπηρεσιών,

Καλύτερα από το αναμενόμενο ήταν τα τριμηνιαία κέρδη που ανακοίνωσε η BNP Paribas την Τετάρτη, αφού τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική σημείωσαν εντυπωσιακό άλμα λόγω των συναλλαγών μετοχών.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης σε χρηματιστηριακή αξία δήλωσε ότι τα καθαρά της κέρδη β΄ τριμήνου αυξήθηκαν κατά 21% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ (3,69 δισεκατομμύρια δολάρια), υπερβαίνοντας τον μέσο όρο των 2,91 δισεκατομμυρίων ευρώ 16 εκτιμήσεων αναλυτών.

Τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν περίπου 8%, στα 12,3 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των 11,9 δισ. ευρώ. Το κόστος του κινδύνου, ή τα χρήματα που διατέθηκαν για κόκκινα δάνεια, ήταν χαμηλότερα από το αναμενόμενο ποσό των 752 εκατομμύρια ευρώ

Τα αποτελέσματα της BNP ενισχύθηκαν από την εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων κατά 58% από υπηρεσίες μετοχικού κεφαλαίου και βασικών χρηματιστηριακών υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν τη διευκόλυνση της αγοράς, πώλησης και δανεισμού μετοχών και την παροχή άλλων υπηρεσιών σε πελάτες, όπως αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου.

Οι αναλυτές της Jefferies ανέφεραν ότι τα στοιχεία ήταν μια «θετική έκπληξη», σημειώνοντας την «πολύ ισχυρή» δραστηριότητα μετοχών της BNP, ενώ οι αναλυτές της JPMorgan και της Morningstar χαρακτήρισαν τα τριμηνιαία αποτελέσματα της τράπεζας «σταθερά».

«Η κορυφαία γραμμή ήταν πολύ ισχυρότερη στις παγκόσμιες αγορές, αλλά και υψηλότερη για την Arval (μίσθωση αυτοκινήτων), το Βέλγιο και τις ασφάλειες, ενώ τα προσωπικά οικονομικά ήταν πιο αδύναμα», προσθέτουν οι αναλυτές της JPMorgan.

Η BNP ανέφερε ότι τα συνολικά έσοδα στο πεδίο της επενδυτικής τραπεζικής του δεύτερου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 4,48 δισ. ευρώ. Η αντίπαλη Deutsche Bank ανέφερε την Τετάρτη αύξηση 10% στα έσοδα στην ίδια δραστηριότητα.

Τα αποτελέσματα θα αποτελέσουν ώθηση για τον διευθύνοντα σύμβουλο Jean-Laurent Bonnafe, ο οποίος έχει καταστήσει το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της BNP βασικό μοχλό των σχεδίων ανάπτυξης.

Η τιμή της μετοχής της τράπεζας έχει αυξηθεί μόλις 3,3% το 2024, έναντι αύξησης σχεδόν 22% για τον δείκτη STOXX Europe 600 banks.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Ζημίες στο τρίμηνο για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια - Τι έφταιξε

Banco Santander: Κέρδη ρεκόρ για το τρίμηνο ξεπερνώντας τις προβλέψεις

Cenergy Holdings: Πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών

gazzetta
gazzetta reader insider insider