Starbucks: 1 δισ. δολάρια τα τριμηνιαία κέρδη - Μείωση ζήτησης για καφέ και πτώση εσόδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Starbucks: 1 δισ. δολάρια τα τριμηνιαία κέρδη - Μείωση ζήτησης για καφέ και πτώση εσόδων
Η ζήτηση για καφέ τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη ήταν ασθενέστερη, όμως η μετοχή της να κερδίζει 2,43%.

Κατώτερα των προβλέψεων των αναλυτών ήταν τα τριμηνιαία έσοδα της Starbucks όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των οικονομικών της μεγεθών μετά το «καμπανάκι» της Wall Street, καθώς η ζήτηση για καφέ τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη ήταν ασθενέστερη, όμως η μετοχή της να κερδίζει 2,43%.

Αναλυτικότερα, η επιχείρηση ανακοίνωσε πως τα κέρδη γ' τριμήνου ήταν 1,05 δισ. δολαρίων ή 93 σεντς ανά μετοχή, εναρμονισμένα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όμως κάτω από τα 1,14 δισ. δολάρια ή 99 σεντς/μτχ το ίδιο διάστημα από το 2023, ενώ τα έσοδά της από πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 9,11 δισ. δολάρια, κάτω από την εκτίμηση για 9,24 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 1% από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Η κίνηση στα καταστήματά της στις ΗΠΑ μειώθηκε ξανά αυτό το τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 6%. Οι εγχώριες πωλήσεις συρρικνώθηκαν κατά 2%, παρά τα σχέδια για την αναζωογόνηση της ζήτησης επί αμερικανικού εδάφους με εκπτώσεις και νέα ροφήματα ώστε να κερδίσουν ξανά τους πελάτες που γύρισαν την πλάτη στην αλυσίδα.

Στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά των Starbucks, οι πωλήσεις κατρακύλησαν 14% καθώς αντιμετώπισαν σκληρό ανταγωνισμό από τοπικά καφενεία που παρείχαν ελκυστικότερες τιμές από τον αμερικανικό γίγαντα του καφέ. Παράλληλα, τα Starbucks άνοιξαν 526 καθαρά νέα καταστήματα το οικονομικό τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AMD: Άλμα 115% στις πωλήσεις AI chips το β' τρίμηνο - Στα 5,83 δισ. δολάρια τα έσοδα

Microsoft: 22 δισ. δολάρια τα τριμηνιαία κέρδη - «Αγκάθι» το cloud

Wall Street: Νέες πιέσεις στις Big Tech – Σημαντική πτώση για τον Nasdaq

gazzetta
gazzetta reader insider insider