Μeta: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη παρά τα 4,5 δισ. δολ. ζημία στο τμήμα Reality Labs

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μeta: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη παρά τα 4,5 δισ. δολ. ζημία στο τμήμα Reality Labs
Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς τα κέρδη και τα έσοδα της Meta Platforms για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ εξέδωσε μια καλύτερη από το αναμενόμενο πρόβλεψη για την τρέχουσα περίοδο.

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς τα κέρδη και τα έσοδα της Meta Platforms για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ εξέδωσε μια καλύτερη από το αναμενόμενο πρόβλεψη για την τρέχουσα περίοδο.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη του τεχνολογικού κολοσσού ήταν 5,16 δολάρια ανά μετοχή έναντι 4,73 δολάρια ανά μετοχή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της LSEG.

Επίσης, τα έσοδα ήταν 39,07 δισ. δολάρια έναντι αναμενόμενων 38,31 δισ. δολαρίων.

Το guidance της Meta για τα έσοδα το τρίτο τρίμηνο ήταν από 38,5 έως 41 δισ. δολάρια, ή 39,75 δισ. δολάρια στη μέση του εύρους. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα ύψους 39,1 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία ανέφερε αύξηση 22% στα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο, από 32 δισ. δολάρια πέρυσι, σημειώνοντας ένα τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης άνω του 20%. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 73% στα 13,47 δισ. δολάρια από 7,79 δισ. δολάρια ή 2,98 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα από διαφημίσεις, τα οποία προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τις εφαρμογές Facebook και Instagram, αυξήθηκαν κατά 22% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Όσον αφορά τις μετρήσεις χρηστών, η Meta ανέφερε ότι είχε 3,27 δισεκατομμύρια ενεργούς ανθρώπους καθημερινά το τρίμηνο, που αντιστοιχεί στις εκτιμήσεις του StreetAccount.

Η Meta ανέφερε επίσης ότι τα έξοδα στο δεύτερο τρίμηνο ήταν 24,2 δισ. δολάρια, στα οποία περιλαμβάνεται η χρέωση από την πρόσφατη συμφωνία της Meta να διευθετήσει μια αγωγή δεδομένων αναγνώρισης προσώπου από την πολιτεία του Τέξας για 1,4 δισ. δολάρια. Η εταιρεία ανέφερε κεφαλαιουχικές δαπάνες 8,47 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, κάτω από τα 9,51 δισ. δολάρια που υπολόγιζαν οι αναλυτές.

Παρά τα ισχυρά μεγέθη, η Meta προειδοποίησε τους επενδυτές ότι συνεχίζει να χάνει δισεκατομμύρια στο τμήμα "Reality Labs" και πρόσθεσε ότι η εταιρεία αναμένει να ξοδέψει ακόμη περισσότερα το επόμενο έτος καθώς αναπτύσσει το τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της. Το Reality Labs που στεγάζει τις τεχνολογίες metaverse της Meta, κατέγραψε λειτουργική ζημιά 4,48 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο.

«Αναμένουμε σημαντική αύξηση των κεφαλαιουχικών δαπανών το 2025 καθώς επενδύουμε για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης μας», έγραψε η εταιρεία στην έκθεση κερδών της. Προειδοποίησε επίσης για «ένα ενεργό ρυθμιστικό τοπίο, συμπεριλαμβανομένων των αυξανόμενων νομικών και κανονιστικών αντιθέσεων στην ΕΕ και τις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά την επιχείρησή μας και τα οικονομικά μας αποτελέσματα».

Οι μετοχές της Meta σημειώνουν άνοδο κατά 34% μέχρι τώρα το 2024 από το κλείσιμο της Τετάρτης. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή σημειώνει άνοδο 4,4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Starbucks: 1,77 δισ. δολάρια σε μη εξαργυρωμένες δωροκάρτες

Mastercard: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα τριμηνιαία κέρδη

Νέος CEO στην Boeing - «Χαμηλές πτήσεις» στο β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider