Barclays: Τα κέρδη μειώθηκαν αλλά ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις - Επαναγορά μετοχών έως και 750 εκατ. λιρών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Barclays: Τα κέρδη μειώθηκαν αλλά ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις - Επαναγορά μετοχών έως και 750 εκατ. λιρών
Καθαρά κέρδη 1,2 δισ. λίρες εμφάνισε η Barclays το δεύτερο τρίμηνο, ελαφρώς χαμηλότερα από τα 1,3 δισ. λίρες πέρυσι, καθώς μειώθηκαν τα καθαρά έσοδα από τόκους. 

Καθαρά κέρδη 1,2 δισ. λίρες εμφάνισε η Barclays το δεύτερο τρίμηνο, ελαφρώς χαμηλότερα από τα 1,3 δισ. λίρες πέρυσι, καθώς μειώθηκαν τα καθαρά έσοδα από τόκους, ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις με τη μετοχή της να ενισχύεται σχεδόν 2%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν καθαρά κέρδη της τάξης των 1,03 δισ. λιρών.

Η βρετανική τράπεζα κατέγραψε έσοδα 6,3 δισ. λιρών στο τρίμηνο, ξεπερνώντας την πρόβλεψη για 6,25 δισ. λίρες, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους στις δραστηριότητες καταναλωτικής τραπεζικής μειώθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση, στα 3,15 δισ. λίρες κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, καθώς το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο μειώθηκε από 3,2% σε 3,15%.

Στα επιμέρους στοιχεία, τα έσοδα από την επιχειρηματική τραπεζική μειώθηκαν κατά 6%, ενώ αντίθετα στην επενδυτική τραπεζική σημειώθηκε άνοδος 10%.

Παράλληλα, η Barclays ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών έως και 750 εκατ. λιρών και προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα καθαρά έσοδα από τόκους στο σύνολο του έτους, αναμένοντας πλέον περίπου 11 δισ. λίρες από 10,7 δισ. προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Shell: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα μεγέθη β' τριμήνου

Επηρεάστηκε από την Κίνα και η BMW: Μειωμένα κέρδη στο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider