Credit Agricole: Τα κέρδη της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις στο β' τρίμηνο χάρη στις πωλήσεις της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Agricole: Τα κέρδη της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις στο β' τρίμηνο χάρη στις πωλήσεις της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής
Ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε η Credit Agricole SA, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη της το β' τρίμηνο λόγω της ισχυρής δραστηριότητας της τράπεζας στις κεφαλαιαγορές και στις εταιρικές χρηματοδοτήσεις.

Κέρδη, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, συγκέντρωσε στο β' τρίμηνο η Credit Agricole SA χάρη στις πωλήσεις-ρεκόρ που σημείωσε η μονάδα επενδυτικής τραπεζικής με ώθηση από τις ισχυρές κεφαλαιαγορές και τις εταιρικές χρηματοδοτήσεις.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη του ομίλου από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο μειώθηκαν σε 1,82 δισ. ευρώ (1,97 δισ. δολάρια), σημειώνοντας πτώση 10,4% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, αλλά ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για κέρδη 1,62 δισ. ευρώ.

Η πτώση από τα επίπεδα του 2023 οφείλεται σε μη επαναλαμβανόμενους παράγοντες όπως η μεταβίβαση ορισμένων επιχειρηματικών περιουσιακών στοιχείων, επισήμανε η Credit Agricole.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν ελαφρώς κατά 1,8% στα 6,8 δισ. ευρώ σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 6,49 δισ. ευρώ. Οι προβλέψεις για τα κόκκινα δάνεια ήταν 424 εκατ. ευρώ, ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες.

Οι πωλήσεις της μονάδας εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής κατέγραψαν άνοδο 11,2% φτάνοντας στα 1,71 δισ. ευρώ, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ για β' τρίμηνο.

«Πετύχαμε το υψηλότερο αποτέλεσμα που είχαμε ποτέ σε αυτές τις δραστηριότητες, οπότε πρόκειται για πολύ καλά αποτελέσματα, τα οποία είναι ακόμη καλύτερα από εκείνα ορισμένων ανταγωνιστών μας», δήλωσε ο Xavier Musca, επικεφαλής της επενδυτικής μονάδας της Credit Agricole.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας υποστηρίχθηκαν και από τη δραστηριότητα λιανικής στη Γαλλία, με το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο να κάνει άλμα 11%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Rolls-Royce δίνει μέρισμα μετά από 4 χρόνια - Σε ιστορικό υψηλό οι μετοχές

Barclays: Τα κέρδη μειώθηκαν αλλά ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις - Επαναγορά μετοχών έως και 750 εκατ. λιρών

Deutsche Bank: Στην κορυφή το Χρηματιστήριο Αθηνών τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider