Deutsche Bank: Στην κορυφή το Χρηματιστήριο Αθηνών τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Στην κορυφή το Χρηματιστήριο Αθηνών τον Ιούλιο
Κέρδη άνω του 5% πρόσφερε για το μήνα Ιούλιο το ΧΑ. Αναρριχήθηκε στις κορυφαίες θέσεις των assets που εξετάζει η Deutsche Bank.

Στην κορυφή των 38 assets (μετοχές, ομόλογα και εμπορεύματα) που εξετάζει η Deutsche Bank βρέθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών για το μήνα Ιούλιο, ενώ σε επίπεδο επιδόσεων από τις αρχές του έτους βρίσκεται εντός της πρώτης εξάδας.

Αναλυτικότερα, η εγχώρια αγορά αποτέλεσε μία εκ των κορυφαίων μετοχικών αγορών για το μήνα Ιούλιο καθώς κατάφερε να υπεραποδώσει και να βγάλει σημαντικές άμυνες στη διορθωτική κίνηση των διεθνών αγορών. Βέβαια, είχε προηγηθεί η διόρθωση του ΧΑ όταν η Wall Street και οι ευρωπαϊκές αγορές, σε δεύτερο χρόνο, κινούνταν σε υψηλό τέμπο.

Έτσι, σε όρους τοπικού νομίσματος το ΧΑ βρέθηκε στη δεύτερη θέση - πίσω μόνο από τις υψηλές αποδόσεις που πρόσφερε στο FX το γιεν έναντι του δολαρίου - για το μήνα Ιούλιο και σε όρους δολαρίου στην πρώτη θέση προσφέροντας αποδόσεις 5,26%.

Σε επίπεδο αποδόσεων από τις αρχές του έτους το ΧΑ βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε όρους τοπικού νομίσματος, πίσω από από τον DJ Stoxx 600 Banks, το ασήμι και τον χρυσό, και σε όρους δολαρίου στην 6η θέση καθώς στα παραπάνω μεσολαβούν και οι κορυφαίοι αμερικανικοί δείκτες Nasdaq και S&P 500.

Όπως επισημαίνει η Deutsche Bank, ο Ιούλιος ήταν ο μήνας των δύο μισών, με το πρώτο μισό να βρίσκει τον S&P 500 να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τα ομόλογα ενισχύθηκαν επίσης καθώς φούντωσαν τα σενάρια ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, ιδιαίτερα μετά τα στοιχεία για το δείκτη CPI των ΗΠΑ.

Ωστόσο, τα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία άρχισαν να γυρίζουν στα μισά του δρόμου και οι Magnificent 7 είδαν σημαντικές απώλειες που άφησαν τον δείκτη με απώλειες άνω του 10% από υψηλά, μπαίνοντας σε φάση τεχνικής διόρθωσης. Επιπλέον, οι τιμές των εμπορευμάτων έχασαν έδαφος σε γενικές γραμμές, με σημαντική πτώση στις τιμές της ενέργειας, των βιομηχανικών μετάλλων και των γεωργικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πειραιώς: Με όπλο τις προμήθειες και μπαλαντέρ την πιστωτική επέκταση - Αυξάνει την τιμή στόχο η Jefferies

Αττική Οδός – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Πράσινο» από το Ελεγκτικό Συνέδριο – Έρχεται υπογραφή σύμβασης, τέλος 2024 το οικονομικό «κλείσιμο»

NYT: Χτύπημα στο Ισραήλ διέταξε ο Χαμενεΐ

gazzetta
gazzetta reader insider insider