Amazon: Έχασαν τις εκτιμήσεις τα έσοδα, μειώνει το guidance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Έχασαν τις εκτιμήσεις τα έσοδα, μειώνει το guidance
Θετική ήταν η επίδοση της Amazon Web Services, που κατέγραψε έσοδα 26,3 δισ. δολάρια έναντι 26 δισ. δολάρια της εκτίμησης των αναλυτών.

Έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών η Amazon για τα έσοδα δεύτερου τριμήνου, ενώ εξέδωσε μία ασθενέστερη από το αναμενόμενο πρόβλεψη για την τρέχουσα περίοδο.

Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 1,26 δολάρια ανά μετοχή έναντι 1,03 δολάρια ανά μετοχή σύμφωνα με την εκτίμηση της LSEG. Τα έσοδα ήταν 147,98 δισ. δολάρια έναντι 148,56 δισ. δολαρίων της πρόβλεψης.

Η μετοχή της Amazon υποχωρεί έως και 5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Wall Street.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρέθηκε η θετική επίδοση της Amazon Web Services, που κατέγραψε έσοδα 26,3 δισ. δολάρια έναντι 26 δισ. δολάρια της εκτίμησης των αναλυτών.

Τα έσοδα από την διαφήμιση ήταν 12,8 δισ. δολάρια έναντι 13 δισ. δολάρια σύμφωνα με το StreetAccount

Η Amazon αναμένει πως τα έσοδα για το τρέχον τρίμηνο θα κυμανθούν μεταξύ 154 και 158,5 δισ. δολαρίων, μία αύξηση 8% έως 11% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο πέρυσι. Η μέση εκτίμηση των αναλυτών είναι 158,24 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την LSEG.

Επίσης, η εταιρεία αναμένει ότι τα λειτουργικά έσοδα του τρίτου τριμήνου θα κυμαίνονται από 11,5 δισ. δολάρια έως 15 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με 11,2 δισ. δολάρια την περσινή περίοδο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του StreetAccount έβλεπαν τα λειτουργικά έσοδα τρίτου τριμήνου στα 15,3 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Volkswagen: Πτώση των κερδών λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού στην Κίνα

Η Rolls-Royce δίνει μέρισμα μετά από 4 χρόνια - Σε ιστορικό υψηλό οι μετοχές

Philip Morris: Σε υψηλό 52 εβδομάδων η μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider