Nintendo: Βουτιά 55,3% στα τριμηνιαία καθαρά κέρδη - «Γέρασε» το Switch

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nintendo: Βουτιά 55,3% στα τριμηνιαία καθαρά κέρδη - «Γέρασε» το Switch
Ισχυρή πτώση σε έσοδα και κέρδη ανακοίνωσε η Nintendo στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις της «γερασμένης» κονσόλας Switch μειώνονται.

Ισχυρή πτώση σε έσοδα και κέρδη συγκριτικά με το 2023 ανακοίνωσε η Nintendo στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο, με την μετοχή της να διολισθαίνει 2,5%, καθώς οι πωλήσεις της «γερασμένης» κονσόλας Switch μειώνονται.

Ειδικότερα, τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 246,6 δισ. γεν έναντι πρόβλεψης για 289,61 δισ. γεν, που ισοδυναμεί με βουτιά 46,5% στις πωλήσεις σε ετήσια βάση. Τα καθαρά κέρδη άγγιξαν τα 80,9 δισ. γεν, πάνω από την εκτίμηση για 70,73 δισ. γεν, όμως μειώθηκαν σημαντικά (-55,3%) από το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Η Nintendo πούλησε 2,1 εκατ. κονσόλες Switch, σημειώνοντας πτώση 46% σε ετήσια βάση. Οι επενδυτές αναζητούν τον διάδοχο της ξεπερασμένης αλλά εξαιρετικά επιτυχημένης κονσόλας Switch, με την Nintendo να έχει διαμηνύσει πως η νέα συσκευή της θα ανακοινωθεί το τρέχον οικονομικό έτος, που λήγει τον Μάρτιο του 2025.

Παράλληλα, εκτιμά ότι θα πουλήσει 13,5 εκατομμύρια κονσόλες Switch το επόμενο επτάμηνο, που είναι πλέον σχεδόν 8 ετών και είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη κονσόλα της εταιρίας σε πωλήσεις, μετά το Nintendo DS.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κινήσεις πανικού στο Χρηματιστήριο - Στο κόκκινο το ταμπλό

Νέους ελληνικούς προορισμούς αναζητά η κρουαζιέρα

Προτεραιότητα για το Πεκίνο η προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης

gazzetta
gazzetta reader insider insider