ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Αποχώρησε η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου από το ΔΣ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Αποχώρησε η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου από το ΔΣ
Την υποβολή της παραίτησης της κ. Σοφίας Κουνενάκη-Εφραίμογλου ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε..

Την παραίτησή της από την θέση της ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή υπέβαλε η κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η εισηγμένη. Παράλληλα, η κα Εφραίμογλου αποχωρεί και από το σύνολο των αρμοδιοτήτων της στην Εταιρεία, και ειδικότερα από την ιδιότητά της ως μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και ως μέλος της Επιτροπής ESG της Εταιρείας, λόγω των αυξημένων επαγγελματικών της υποχρεώσεων.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αναφέρεται:

«Μετά την εν λόγω παραίτηση, το Διοικητικό Συμβούλιο εξακολουθεί να έχει τον απαιτούμενο αριθμό ανεξαρτήτων μελών και εξακολουθούν να πληρούνται οι προϋποθέσεις του ν. 4706/2020 και του ν. 4548/2018 ως προς τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, τον ελάχιστο αριθμό και ποσοστό των ανεξαρτήτων μελών και την επαρκή εκπροσώπηση ανά φύλο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά τη συνεδρίαση της 31ης Ιουλίου 2024 αποφάσισε τη μη αναπλήρωση του παραιτηθέντος ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους και τη συνέχιση της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου με τα εναπομείναντα δέκα μέλη, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι ανεξάρτητα μη εκτελεστικά.

Ακολούθως, στο πλαίσιο τήρησης των διατάξεων του ν. 4706/2020, το Διοικητικό Συμβούλιο ορίζει το ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος κ. Ανδρέα Ταπραντζή ως αντικατάσταση της κας Σοφίας Κουνενάκη – Εφραίμογλου στην Επιτροπή Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας, ενώ η Επιτροπή ESG θα εξακολουθήσει τις εργασίες της με τριμελή σύνθεση καθώς δεν απαιτείται, βάσει του Κανονισμού Λειτουργίας της, αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά την κ. Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου για τις υπηρεσίες της και την προσφορά της στην Εταιρεία και της εύχεται κάθε επιτυχία στις μελλοντικές επιδιώξεις της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φορολογικές δηλώσεις: Πέφτει η αυλαία για δηλώσεις και διορθώσεις

Ρεύμα: Ανακοινώθηκαν οι τιμές του Αυγούστου – Αυτές είναι οι χρεώσεις ανά πάροχο

Alpha Bank: Καθαρά κέρδη 322,5 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider