Μπάφετ: Ξεφόρτωσε από το χαρτοφυλάκιο της Berkshire το 50% των μετοχών της Apple

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάφετ: Ξεφόρτωσε από το χαρτοφυλάκιο της Berkshire το 50% των μετοχών της Apple
Η κίνηση του «προφήτη της Ομάχα» προκάλεσε τεράστια αίσθηση και κυρίως αιφνιδίασε.

Η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ ξεφορτώθηκε σχεδόν το ήμισυ του γιγαντιαίου μεριδίου της στην Apple, σε μια κίνηση που σύμφωνα με το CNBC προκάλεσε τεράστια αίσθηση και κυρίως αιφνιδίασε.

Ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων που εδρεύει στην Ομάχα αποκάλυψε ότι η συμμετοχή του στην κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone, αποτιμήθηκε στα 84,2 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, ποσό που σηματοδοτεί ότι ο «προφήτης της Ομάχα» πούλησε το 49,4% των μετοχών που κατείχε η Berkshire στον «γίγαντα» της τεχνολογίας.

Ο Μπάφετ μείωσε το μερίδιο που κατείχε στην Apple κατά 13% το πρώτο τρίμηνο και άφησε να εννοηθεί στην ετήσια συνάντηση της Berkshire τον Μάιο ότι ήταν για φορολογικούς λόγους. Ο Μπάφετ σημείωσε ότι η πώληση «λίγης Apple» φέτος θα ωφελούσε τους μετόχους της Berkshire μακροπρόθεσμα, εάν ο φόρος στα κέρδη κεφαλαίου αυξηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ που θέλει να καλύψει το αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Αλλά το μέγεθος αυτής της πώλησης υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να είναι κάτι περισσότερο από μια απλή κίνηση εξοικονόμησης φόρων.

Η Berkshire άρχισε να αγοράζει μετοχές της Apple το 2016. Με τα χρόνια, ο Μπάφετ «αγάπησε» τόσο την Apple, σε βαθμό που αύξησε δραστικά το μερίδιο της Berkshire, με αποτέλεσμα οι μετοχές του τεχνολογικού γίγαντα να κατέχουν τη δεύτερη πιο σημαντική θέση στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire, μετά το σύμπλεγμα των ασφαλιστικών εταιρειών που καταλαμβάνουν την πρώτη.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άλμα σχεδόν 23% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις κέρδη, έσοδα και πωλήσεις iPhone

Elliott: Στα επίπεδα «φούσκας» η μετοχή της Nvidia - Υπερεκτιμημένη η τεχνητή νοημοσύνη

Wall Street: Βαθαίνει το sell off υπό τον φόβο της ύφεσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider