Κορυφαία επιλογή της Eurobank Equities η ΔΕΗ - Τι αξία ξεκλειδώνει η εξαγορά στη Ρουμανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορυφαία επιλογή της Eurobank Equities η ΔΕΗ - Τι αξία ξεκλειδώνει η εξαγορά στη Ρουμανία
Κορυφαία επιλογή της Eurobank Equities παραμένει η μετοχή της ΔΕΗ με τιμή στόχο στα 17,50 ευρώ και με τον αναλυτή να αναθεωρεί επί τα βελτίω μια σειρά εκτιμήσεων.

Κορυφαία επιλογή της Eurobank Equities παραμένει η μετοχή της ΔΕΗ με τιμή στόχο στα 17,50 ευρώ και με τον αναλυτή να αναθεωρεί επί τα βελτίω μια σειρά εκτιμήσεων για φέτος.

Η χρηματιστηριακή στέκεται στο πολύ ισχυρό πρώτο εξάμηνο, αλλά και στις πιέσεις που δέχθηκε η μετοχή από το έκτακτο μέτρο της ειδικής εισφοράς. Συμφωνα με την ίδια, ανακοίνωσε επαναλαμβανόμενα EBITDA 927 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο (+57% σε ετήσια βάση, +24% οργανικά) και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φτάσει άνετα τα 1,8 δισ. EBITDA για τη φετινή χρήση.

Μαζί με τα αποτελέσματά της, η ΔΕΗ ανακοίνωσε την απόκτηση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ 629 MW στη Ρουμανία και νέα Capital Markets Day τον Νοέμβριο για την ενημέρωση της Στρατηγικής μετά τις πρόσφατες εξελίξεις. Παρά την εντυπωσιακή πορεία της ΔΕΗ, η απόδοση μετοχής είναι ασθενικής, λόγω των τελευταίων ειδήσεων που επισκίασαν τα αποτελέσματα, με πιο πρόσφατη είδηση ​​να είναι η επαναφορά της ειδικής εισφοράς για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Eurobank Equities αυξάνει την εκτίμηση για τα φετινά EBITDA κατά 5% στα 1,82 δισ. ευρώ (σε ευθυγράμμιση με το guidance), αλλά μειώνει την εκτίμηση για τα EBITDA του 2025-26 κατά 1%, καθώς αξιολογεί εκ νέου τις υποθέσεις της για τα Φ/Β, εν μέσω αυξανόμενων περικοπών ΑΠΕ. Οι ενημερωμένες εκτιμήσεις της οδηγούν σε αμετάβλητο τιμή στόχο στα 17,5 ευρώ και με δείκτη 1year forward EV/EBITDA στο 7,4x.

Το επίπεδο αποτίμησης δεν ενσωματώνει τη νέα συμφωνία για τις ΑΠΕ, η οποία εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ξεκλειδώσει άλλα 0,6 ευρώ ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Optima: Αυξάνει στα 40,6 ευρώ την τιμή στόχο για την Τιτάν

«Καίει» τους πρωινούς αγοραστές το ΧΑ - Αδυναμία αντίδρασης

gazzetta
gazzetta reader insider insider