Home Depot: Αναμένει εξασθένηση των πωλήσεων καθώς οι καταναλωτές είναι πιο επιφυλακτικοί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Home Depot: Αναμένει εξασθένηση των πωλήσεων καθώς οι καταναλωτές είναι πιο επιφυλακτικοί
Η Home Depot ξεπέρασε την Τρίτη τις τριμηνιαίες προσδοκίες, αλλά προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις θα είναι ασθενέστερες από ό,τι αναμενόταν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η Home Depot ξεπέρασε με τα τριμηνιαία μεγέθη της τις προσδοκίες, αλλά προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις θα είναι ασθενέστερες από ό,τι αναμενόταν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς τα υψηλά επιτόκια και η αβεβαιότητα των καταναλωτών πλήττουν τη ζήτηση.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού δήλωσε ότι αναμένει ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις για το σύνολο του έτους θα μειωθούν κατά 3% έως 4% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. Προηγουμένως ανέμενε ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις, ένας δείκτης που αφαιρεί την επίδραση των εγκαινίων και του κλεισίματος καταστημάτων και άλλων παραγόντων, θα μειωθούν περίπου 1%.

Οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις της Home Depot θα λάβουν ώθηση από την πρόσφατα ολοκληρωθείσα εξαγορά της SRS Distribution, μιας εταιρείας που πωλεί προμήθειες σε επαγγελματίες στον τομέα της διαμόρφωσης εξωτερικού χώρου, της κατασκευής σκεπής ή της πισίνας.

Οι συνολικές πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν μεταξύ 2,5% και 3,5%, συμπεριλαμβανομένης μιας 53ης εβδομάδας στο οικονομικό έτος και περίπου 6,4 δισ. δολαρίων σε πωλήσεις από την SRS. Ωστόσο, χωρίς τις πωλήσεις από την SRS, η νέα πρόβλεψή της για το σύνολο του έτους θα ισοδυναμούσε με μείωση των εσόδων της.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο οικονομικός διευθυντής Richard McPhail δήλωσε ότι η Home Depot παλεύει με τους καταναλωτές που έχουν μια «νοοτροπία αναβολής» από τα μέσα του 2023. Τα επιτόκια τους έχουν κάνει να αναβάλλουν την αγορά και την πώληση σπιτιών και να δανείζονται χρήματα για μεγαλύτερα έργα, όπως μια ανακαίνιση κουζίνας.

Ωστόσο, κατά το τελευταίο τρίμηνο, είπε ότι οι έρευνες σε πελάτες και επαγγελματίες του σπιτιού, όπως οι εργολάβοι, κατέγραψαν μια άλλη πρόκληση: έναν πιο επιφυλακτικό καταναλωτή. «Οι επαγγελματίες μας λένε ότι, για πρώτη φορά, οι πελάτες τους δεν αναβάλλουν μόνο λόγω του υψηλότερου κόστους χρηματοδότησης. Αναβάλλουν λόγω της αίσθησης μεγαλύτερης αβεβαιότητας στην οικονομία», είπε.

Ακολουθούν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία σε σύγκριση με αυτά που ανέμενε η Wall Street για το τρίμηνο που έληξε στις 28 Ιουλίου, βάσει έρευνας αναλυτών της LSEG:

Κέρδη ανά μετοχή: $4,60, δεν ήταν άμεσα σαφές αν ήταν συγκρίσιμα με τα $4,49 ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές
Έσοδα: 43,18 δισ. δολάρια έναντι 43,06 δισ. δολαρίων που αναμενόταν.

Η Home Depot εγκαινιάζει ένα κύμα κερδών λιανικής πώλησης, καθώς οικονομολόγοι, επενδυτές και πολιτικοί δίνουν μεγάλη προσοχή στην υγεία του αμερικανικού καταναλωτή και προσπαθούν να προβλέψουν τις οικονομικές προοπτικές, συμπεριλαμβανομένων των πιθανοτήτων ύφεσης.

Αν και ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει, οι υψηλότερες τιμές -ιδιαίτερα για είδη διατροφής, ενέργεια και στέγαση- εξακολουθούν να απογοητεύουν τους πελάτες, γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό σημείο συζήτησης και στην προεκλογική εκστρατεία του 2024.

Περισσότερα καταναλωτικά στοιχεία θα συλλεχθούν αυτή την εβδομάδα και την επόμενη, καθώς η Walmart
αναφέρει τα κέρδη της και η κυβέρνηση ανακοινώνει τους αριθμούς λιανικών πωλήσεων την Πέμπτη. Άλλε εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Target, Macy's και Best Buy, θα δημοσιεύσουν επίσης αποτελέσματα τις επόμενες εβδομάδες.

Τα καθαρά κέρδη της Home Depot για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο μειώθηκαν σε 4,56 δισ. δολάρια ή 4,60 δολάρια ανά μετοχή, από 4,66 δισ. δολάρια ή 4,65 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα έσοδα αυξήθηκαν ελαφρώς από 42,92 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3,3% το τρίμηνο σε όλες τις επιχειρήσεις και μειώθηκαν κατά 3,6% στις Η.Π.Α. Αυτό ήταν χειρότερο από τη μείωση 2,1% που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με το StreetAccount, σημειώνοντας έτσι το έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο αρνητικών συγκρίσιμων πωλήσεων για την Home Depot.

Ωστόσο, η εταιρεία υπογράμμισε μια λαμπρή μακροπρόθεσμη προοπτική για τις οικιακές επισκευές, αναφερόμενη στη γήρανση των σπιτιών της χώρας, την έλλειψη κατοικιών και τη σημαντική αύξηση της αξίας των ακινήτων, ειδικά κατά τα χρόνια της πανδημίας του Κόβιντ.

Η μετοχή της Home Depot έκλεισε στα 345,81 δολάρια τη Δευτέρα. Από το κλείσιμο της Δευτέρας, οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει λιγότερο από 1% μέχρι στιγμής φέτος, τη στιγμη που ο δείκτης S&P 500 κερδιζει 12%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην Ινδία χιλιάδες τραπεζίτες εγκαταλείπουν τις δουλειές τους

Ερυθρά Θάλασσα: Εκρήξεις κοντά σε δύο πλοία ανοικτά της Υεμένης

ΕΒΕΑ: Στο πλευρό των πληγεισών επιχειρήσεων από την πυρκαγιά στις περιοχές της ΒΑ Αττικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider