Starbucks: O Brian Niccol της Chipotle αναλαμβάνει νέος CEO - Άλμα της μετοχής άνω του 23%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Starbucks: O Brian Niccol της Chipotle αναλαμβάνει νέος CEO - Άλμα της μετοχής άνω του 23%
Η Starbucks όρισε τον επικεφαλής της Chipotle Mexican Grill, Brian Niccol, νέο διευθύνοντα σύμβουλό της την Τρίτη σε μια αιφνιδιαστική ανανέωση της διοίκησης, καθώς προσπαθεί να αποκρούσει τις πιέσεις από τον ακτιβιστή επενδυτή Elliott Investment Management.

Η Starbucks όρισε τον επικεφαλής της Chipotle Mexican Grill, Brian Niccol ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό της την Τρίτη σε μια αιφνιδιαστική ανανέωση της διοίκησης, καθώς προσπαθεί να αποκρούσει τις πιέσεις από τον ακτιβιστή επενδυτή Elliott Investment Management.

Η αντίδραση της αγοράς στην είδηση είναι άκρως θετική, αφού η μετοχή της Starbucks Corp στην Wall Street ενισχύεται άνω του 23%. Αντίθετα, η μετοχή της Chipotle Mexican Grill υποχωρεί σχεδόν 13,5%. Η πτώση είναι η χειρότερη επίδοση της εταιρείας από τις 25 Οκτωβρίου 2017 - όταν η μετοχή έχασε 14,6% - εάν φυσικά συνεχιστεί μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Η πτωτική πίεση στη μετοχή της Chipotle αντανακλά τον σεβασμό των επενδυτών για τον μετασχηματισμό της αλυσίδας από τον Niccol και την αναγνώριση ότι η επιχειρηματική του οξυδέρκεια δεν θα είναι εύκολο να αντικατασταθεί.

Ο Niccol αντικαθιστά στην Starbucks τον Laxman Narasimhan, ο οποίος επιλέχθηκε το 2022 για να αναλάβει μια «επανεφεύρεση» της μεγαλύτερης αλυσίδας καφέ στον κόσμο. Ωστόσο, η μετοχή των Starbucks συνέχισε να υποφέρει, χάνοντας περίπου το 20% της αξίας της τα τελευταία πέντε χρόνια, όταν ο S&P 500 κέρδισε περισσότερο από 80%.

Τον Ιούλιο, η εταιρεία έπεσε κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών λόγω της εξασθένησης της ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Η Elliott, η οποία κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο, πίεσε την εταιρεία να βελτιώσει την απόδοση της μετοχής, προτείνοντας στην εταιρεία να επεκτείνει το διοικητικό της συμβούλιο και να βελτιώσει τη διαχείρησή της.

Ο Niccol ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Chipotle Mexican Grill από το 2018. Η μεξικανική αλυσίδα τροφίμων όρισε τον Scott Boatwright ως προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο.

Η Starbucks ανέφερε ότι η Rachel Ruggeri, η οικονομική επικεφαλής της, θα είναι προσωρινός CEO μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά του ο Niccol τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Home Depot: Αναμένει εξασθένηση των πωλήσεων καθώς οι καταναλωτές είναι πιο επιφυλακτικοί

Σε ανοδική τροχιά η αγορά των tablet - Το top5 των κατασκευαστών

gazzetta
gazzetta reader insider insider