Άγνωστη λέξη για τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις η ψηφιοποίηση - Στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ η Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άγνωστη λέξη για τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις η ψηφιοποίηση - Στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ η Ελλάδα
Άγνωστη λέξη φαίνεται πως είναι η ψηφιοποίηση για τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις. Το δυσάρεστο αυτό εύρημα προκύπτει από τον δείκτη ψηφιακής έντασης για το 2023 (Digital Intensity Index) που καταρτίζει η Eurostat. 

Άγνωστη λέξη φαίνεται πως είναι η ψηφιοποίηση για τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις. Το δυσάρεστο αυτό εύρημα προκύπτει από τον Δείκτη Ψηφιακής Έντασης για το 2023 (Digital Intensity Index) που καταρτίζει η Eurostat.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, το 56,2% των μικρών ελληνικών επιχειρήσεων αξιολογούνται πολύ χαμηλά στον δείκτη, ξεπερνώντας μόνο την Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Συνολικά, στην ΕΕ των 27 κρατών μελών η χώρα μας καταλαμβάνει την 24η θέση.

Για να καταγράψει το επίπεδο ψηφιοποίησης μιας επιχείρησης, ο Δείκτης Ψηφιακής Έντασης (Digital Intensity Index - DII) εξετάζει πάνω από 10 ψηφιακές πρακτικές, όπως, διαδραστικές λειτουργίες ιστοσελίδας, παρουσία σε social media, ταχύτητα ευρυζωνικής σύνδεσης.

Ευρωπαϊκή Ένωση

Το 2023, το 59% των επιχειρήσεων της ΕΕ έφτασε τουλάχιστον στο βασικό επίπεδο ψηφιακής έντασης. Το βασικό επίπεδο άγγιξε το 58% των ΜμΕ, ενώ στις μεγάλες επιχειρήσεις, το ποσοστό έφτασε το 91%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων που έφτασαν σε πολύ υψηλό επίπεδο ψηφιακής έντασης ήταν στη Φινλανδία (13,0%), στη Μάλτα (11,4%) και στην Ολλανδία (11,0%).

Αντίθετα, οι χώρες με τις περισσότερες επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται από πολύ χαμηλή ψηφιακή ένταση ήταν η Ρουμανία (72,1%), η Βουλγαρία (70,6%) και η Ελλάδα (56,2%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider