Bain Capital: Αντιπροσφορά 4,1 δισ. δολαρίων για την απόκτηση της Fuji Soft

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bain Capital: Αντιπροσφορά 4,1 δισ. δολαρίων για την απόκτηση της Fuji Soft
Αντιπροσφορά η οποία αποτιμάται γύρω στα 600 δισ. γεν Ιαπωνίας (4,1 δισ. δολάρια) και υπερβαίνει αυτήν του μετοχικού κεφαλαίου KKR για την εξαγορά της ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής λογισμικού Fuji Soft υπέβαλε το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Bain Capital.

Αντιπροσφορά η οποία αποτιμάται γύρω στα 600 δισ. γεν Ιαπωνίας (4,1 δισ. δολάρια) και υπερβαίνει αυτήν του μετοχικού κεφαλαίου KKR για την εξαγορά της ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής λογισμικού Fuji Soft υπέβαλε το αμερικανικό επενδυτικό fund, Bain Capital.

Σε ανακοίνωσή της, η Bain Capital ανέφερε ότι έκανε μία προσφορά περίπου 5% πάνω από την προσφορά για 8.800 γεν ανά μετοχή του KKR. Η µετοχή της Fuji Soft έκλεισε στα 8.970 γεν την Τρίτη.

Από τη μεριά της η Fuji Soft δήλωσε ότι έλαβε μη - δεσμευτική προσφορά από την Bain Capital τον Ιούλιο και ότι το διοικητικό της συμβούλιο θα εξετάσει οποιαδήποτε νομικά δεσμευτική πρόταση.

Η Fuji Soft βρίσκεται στα «μαχαίρια» με κάποιους από τους βασικούς της μετόχους που περιλαμβάνουν το επενδυτικό fund 3D, με έδρα την Σιγκαπούρη. Τον Μάρτιο, το 3D που αποτελεί τον κύριο μέτοχο της εταιρείας με μερίδιο 21% πρότεινε στην Fuji Soft να διορίσει εξωτερικό ελεγκτή για να διασφαλίσει ότι θα εξεταστούν δίκαια και ισάξια οι αρκετές προτάσεις εξαγοράς που είχε λάβει από παγκόσμιες εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider