Ανακάμπτει η μετοχή της Rolls Royce μετά το «πατατράκ» της Δευτέρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακάμπτει η μετοχή της Rolls Royce μετά το «πατατράκ» της Δευτέρας
Άνοδο άνω του 2,5% καταγράφει στις συναλλαγές της Τρίτης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου η μετοχή της Rolls-Royce, αντισταθμίζοντας μερικές από τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας που ξεπέρασαν το 6,5%.

Άνοδο άνω του 2,5% καταγράφει στις συναλλαγές της Τρίτης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου η μετοχή της Rolls-Royce, αντισταθμίζοντας μερικές από τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας που ξεπέρασαν το 6,5%, οι οποίες πυροδοτήθηκαν μετά από την ανακάλυψη τεχνικών προβλημάτων σε αεροσκάφη της Cathay Pacific που χρησιμοποιούν κινητήρες Trent XWB-97, οδηγώντας σε σχεδόν 40 ακυρώσεις πτήσεων.

Η Cathay Pacific ανακοίνωσε ότι εντόπισε βλάβη σε εξαρτήματα κινητήρα σε 15 από τα αεροσκάφη της Airbus A350 – ένα αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων, ευρείας ατράκτου που χρησιμοποιεί κινητήρες Rolls-Royce και εξυπηρετεί πληθώρα αερομεταφορέων. Η ίδια η Cathay Pacific αριθμεί συνολικά 48 αεροσκάφη A350 στο στόλο της.

Σύμφωνα με το CNBC, το πρόβλημα διαπιστώθηκε μετά από βλάβη εξαρτήματος σε κινητήρα αεροσκάφους σε πτήση με προορισμό τη Ζυρίχη, που εκτελούσε ο αερομεταφορέας από τη βάση του στο Χονγκ Κονγκ στις 2 Σεπτεμβρίου. Το αεροπλάνο δεν ολοκλήρωσε το ταξίδι του και επέστρεψε στο Χονγκ Κονγκ.

Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι τρία αεροσκάφη έχουν ήδη επισκευαστεί με επιτυχία, ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να ξαναρχίσουν τις πτήσεις τους έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων δεν αναμένεται να επηρεαστούν στο μέλλον, ενώ στους πελάτες θα προσφερθούν εναλλακτικές διαδρομές, όπως ανακοίνωσε η Cathay Pacific.

Παράλληλα, η Rolls-Royce επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι στο αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε ο Trent XWB-97.

Υπό έρευνα η υπόθεση

Οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά το θέμα, δεδομένων των παρελθοντικών προβλημάτων με τους κινητήρες της Pratt & Whitney που προκάλεσαν σημαντικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις ορισμένων αεροσκαφών της Airbus, καθώς και τη μακροχρόνια σειρά κατασκευαστικών προβλημάτων στην αμερικανική Boeing.

Σύμφωνα με την Rolls-Royce, οι αρχές του Χονγκ Κονγκ έχουν ξεκινήσει έρευνα, τονίζοντας ότι «δεσμεύτηκε να συνεργαστεί στενά με την αεροπορική εταιρεία, τον κατασκευαστή αεροσκαφών και τις αρμόδιες αρχές, υποστηρίζοντας τις προσπάθειές τους». Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα κρατά και τις άλλες αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν κινητήρες Trent XWB-97 «πλήρως ενήμερες για οποιεσδήποτε σχετικές εξελίξεις».

«Παρόλο που τα νέα προκαλούν ορισμένες ανησυχίες, η προκαταρκτική μας ανάλυση δείχνει ότι ο οικονομικός αντίκτυπος θα μπορούσε να περιοριστεί. Ως εκ τούτου, η θετική μας άποψη για την μετοχή παραμένει αμετάβλητη», δηλώνουν αναλυτές της Deutsche Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκινά η ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Μόνιμη η απαλλαγή από ΕΦΚ για αγροτικό πετρέλαιο από 2025 - Έκπτωση φόρου για δωρεές προς Δημόσιο

Επιστροφή στα σχολεία: Πώς να προστατευτείτε από κυβερνοεπιθέσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider