Αφοί Παναγιωτόπουλοι: Ποια είναι η τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ που «βλέπει» τζίρο 50 εκατ. ευρώ

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφοί Παναγιωτόπουλοι: Ποια είναι η τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ που «βλέπει» τζίρο 50 εκατ. ευρώ
Η οικογενειακή επιχείρηση της Πελοποννήσου που «αντέχει» τον ανταγωνισμό στο πεδίο της οργανωμένης λιανικής.

«Πουθενά τόσο φθηνά» είναι το μότο της Υπεραγοράς Αφοί Παναγιωτόπουλοι ΑΕΒΕ. Και μπορεί να πρόκειται για μια τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ με έδρα τη Σπάρτη, ωστόσο το δίκτυό της φτάνει τα 27 καταστήματα σε τρεις νομούς της Πελοποννήσου και ο ετήσιος κύκλος εργασιών της πλησιάζει τα 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας που καταχωρήθηκαν χθες στο ΓΕΜΗ, το 2023 τα έσοδα ανήλθαν στα 45,99 εκατ. ευρώ έναντι 43,69 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση περίπου 5%. Το κόστος των πωληθέντων εμπορευμάτων ανήλθε σε 34,21 εκατ. ευρώ έναντι 32,57 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 11,72 εκατ. ευρώ έναντι 11,10 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Τα καθαρά προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 1,14 εκατ. ευρώ.

Στόχος να γίνουν πιο ανταγωνιστικά και πιο σύγχρονα τα καταστήματα

Σύμφωνα δε με τη διοίκηση «η εταιρεία κατά την τρέχουσα διαχειριστική χρήση συνέχισε την οργάνωση των καταστημάτων ώστε να γίνουν ανταγωνιστικά και πιο σύγχρονα, για να αντεπεξέλθουν εις τον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει μεταξύ των ομοειδών επιχειρήσεων, καθώς και την αύξηση του τζίρου της».

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για το κλείσιμο της χρήσης 2024 «η πορεία της εταιρείας προβλέπεται να είναι σταθερή, με βάση τις προβλεπόμενες πωλήσεις».

Να σημειωθεί δε εδώ ότι η εταιρεία έλαβε κεφάλαιο κίνησης από την Τράπεζα Πειραιώς, το οποίο έχει εξοφληθεί κατά την 31.12.2023.

Μια οικογενειακή επιχείρηση που αντέχει μέσα στον ανταγωνισμό

Τα σούπερ μάρκετ Αφοί Παναγιωτόπουλοι είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με 50 χρόνια ιστορία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την αγορά της Πελοποννήσου για μεγάλο αριθμό καταναλωτών. Πρόκειται για μια τοπική επιχείρηση που έχει κατορθώσει και αναπτύσσεται, κόντρα στον εντεινόμενο ανταγωνισμό που διακατέχει τον εγχώριο κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων.

Η έδρα της εταιρείας είναι στη Σπάρτη, ενώ πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Ηλίας Παναγιωτόπουλος και Διευθύνων Σύμβουλος ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος. Το δίκτυό της ανέρχεται στα 27 καταστήματα σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία, ενώ στα τέλη του 2023 απασχολούσε 429 άτομα προσωπικό, έναντι 412 στη χρήση 2022.

Η Αφοί Παναγιωτόπουλοι είναι επίσης μέλος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider