Bloomberg: Η Intel ολοκληρώνει συμφωνία 3,5 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία τσιπ για τον αμερικανικό στρατό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Η Intel ολοκληρώνει συμφωνία 3,5 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία τσιπ για τον αμερικανικό στρατό
Το πρόγραμμα του Πενταγώνου, που ονομάζεται «Secure Enclave», επιδιώκει να δημιουργήσει προηγμένα τσιπ για στρατιωτικές εφαρμογές, καθώς και για εφαρμογές στον τομέα των πληροφοριών.

Η Intel έχει επίσημα προκριθεί ως ο ανάδοχος για την κατασκευή ημιαγωγών (τσιπ) για το Πεντάγωνο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, αφού ο κατασκευαστής τσιπ κατέληξε σε δεσμευτική συμφωνία με αξιωματούχους των ΗΠΑ, η οποία σύμφωνα με το Bloomberg θα ανέλθει σε 3,5 δισ. δολάρια.

Το μυστικό πρόγραμμα του Πενταγώνου, που ονομάζεται «Secure Enclave», επιδιώκει να δημιουργήσει παραγωγή προηγμένων τσιπ για στρατιωτικές εφαρμογές, καθώς και για εφαρμογές στον τομέα των πληροφοριών. Η υλοποίηση θα εκτείνεται σε πολλές αμερικανικές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης μιας μονάδας παραγωγής στην Αριζόνα, ανέφερε το Bloomberg.

Αν και η Intel ήταν πάντα στην κορυφή των επιλογών, υπήρξαν αντιδράσεις από άλλους κατασκευαστές τσιπ, καθώς και ανησυχία στην Ουάσιγκτον σχετικά με το κατά πόσο είναι συνετό να αναλάβει το έργο μόνο μια εταιρεία, δημιουργώντας εξάρτηση από αυτή. Παράλληλα, υπήρξαν παρασκηνιακές κινήσεις στο Κογκρέσο από άλλες εταιρείες, που ήθελαν να συμμετέχουν στο έργο.

Σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος και μίλησαν στο Bloomberg υπό καθεστώς ανωνυμίας, ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Intel εξακολουθεί να διαπραγματεύεται τους όρους αυτού του ευρύτερου πακέτου της συμφωνίας, το οποίο αναμένεται να υποστηρίξει εγκαταστάσεις παραγωγής στην Αριζόνα, το Οχάιο, το Νέο Μεξικό και το Όρεγκον. Η χρηματοδότηση για το «Secure Enclave» θα προέλθει από το πρόγραμμα επιχορήγησης Chips Act (νομοθεσία περί ημιαγωγών) που διαχειρίζεται το Υπουργείο Εμπορίου.

Η Intel, το υπουργείο Εμπορίου και το Πεντάγωνο αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Ομοίως Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Bloomberg για σχόλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: Παρακολουθεί την ελεύθερη πτώση της Trump Media και «γράφει» ζημιές δισ. δολαρίων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider