Air Canada: Με συμφωνία της τελευταίας στιγμής απετράπη η απεργία των πιλότων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Air Canada: Με συμφωνία της τελευταίας στιγμής απετράπη η απεργία των πιλότων
Ήταν ορατός ο κίνδυνος να καθηλωνόντουσαν στο έδαφος περισσότερες από 1.000 καθημερινές πτήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η Air Canada ήρθε σε συμφωνία της τελευταίας στιγμής με το συνδικάτο των πιλότων, αποτρέποντας μια απεργία που θα καθήλωνε στο έδαφος περισσότερες από 1.000 καθημερινές πτήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η καναδέζικη αεροπορική εταιρεία και το σωματείο Air Line Pilots Association (ALPA), που εκπροσωπεί τους περισσότερους από τους 5.000 πιλότους της εταιρείας, κατέληξαν σε μια δοκιμαστική συμφωνία για ένα νέο τετραετές συμβόλαιο, σύμφωνα με ανακοίνωση. Οι όροι της συμφωνίας παραμένουν εμπιστευτικοί εν αναμονή της ψηφοφορίας επικύρωσης, ανέφερε η Air Canada.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν για περισσότερο από ένα χρόνο. Η ALPA προσπάθησε να μειώσει το χάσμα στις αμοιβές με τους ομολόγους της στις ΗΠΑ, ειδικά στους αρχικούς μισθούς των πιλότων. Η αεροπορική εταιρεία είχε προσφερθεί να αυξήσει την αμοιβή των πιλότων κατά περίπου 30% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας εκ των προτέρων αύξησης των αμοιβών κατά 20%.

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Μόντρεαλ αναφέρει ότι μεταφέρει πάνω από 110.000 επιβάτες την ημέρα και το 30% των αεροπορικών εμπορευμάτων του Καναδά. Εμπορεύματα όπως φαρμακευτικά προϊόντα ψυγείου, ευπαθή τρόφιμα, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, τσιπ για υπολογιστές και ζωντανά ζώα αποστέλλονται μέσω των υπηρεσιών φορτίου της. Η Air Canada είναι επίσης ο μεγαλύτερος ξένος αερομεταφορέας στις ΗΠΑ με έως και 400 καθημερινές διασυνοριακές πτήσεις.

Η Air Canada είχε ζητήσει από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ζητήσει διαιτησία το συντομότερο αυτό το Σαββατοκύριακο εάν δεν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Καναδικά και αμερικανικά επιχειρηματικά λόμπι είχαν επίσης καλέσει την κυβέρνηση να παρέμβει, τονίζοντας ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού και η διεθνής φήμη του Καναδά έχουν ήδη πληγεί από τις πρόσφατες διακοπές εργασίας σε σιδηροδρόμους και λιμάνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Boeing: Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα - Παρατείνεται η απεργία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider