Μπετίνα Ορλόπ: Η πρώτη γυναίκα CEO στην Commerzbank - «Γραμμή άμυνας» στην UniCredit

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπετίνα Ορλόπ: Η πρώτη γυναίκα CEO στην Commerzbank - «Γραμμή άμυνας» στην UniCredit
Στη μάχη που δίνει η Commerzbank να «αποκρούσει» την UniCredit, η Μπετίνα Ορλόπ αναλαμβάνει χρέη... τερματοφύλακα.

Στη μάχη που δίνει η Commerzbank να «αποκρούσει» την UniCredit, η Μπετίνα Ορλόπ αναλαμβάνει χρέη... τερματοφύλακα, καθώς η άνοδος στην κορυφή για την 54χρονη που επί σχεδόν πέντε χρόνια ήταν πίσω από τα παρασκήνια, είναι αποτέλεσμα μιας ξαφνικής και δραματικής ανατροπής, όπως σημειώνει με δημοσίευμά του το Bloomberg.

Το εποπτικό συμβούλιο της γερμανικής τράπεζα διόρισε την κα Ορλόπ ως την νέα διευθύνουσα σύμβουλο, την πρώτη γυναίκα σε αυτόν τον ρόλο. Από οικονομική διευθύντρια της Commerzbank, βρίσκεται τώρα στο τιμόνι του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με παρουσία 154 ετών και καλείται να αντιμετωπίσει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία του, καθώς η ανεξαρτησία του διακυβεύεται.

«Ενώ έχουμε μια στρατηγική που είναι αποτελεσματική, υπάρχουν σημαντικές αποστολές μπροστά μας», επεσήμανε η νέα CEO, διαμηνύοντας πως θα «απαντήσουμε επιτυχώς στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας». Το πρώτο της καθήκον είναι να υπερασπιστεί την αυτονομία της Commerzbank απέναντι στην UniCredit η οποία απέκτησε μερίδιο 21% (με αξιώσεις για 29,9%), με αποτέλεσμα να καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος μαζί με το γερμανικό δημόσιο, ενώ μέχρι και μία εξαγορά είναι ορατή.

Η κα Ορλόπ έστειλε ένα σαφές μήνυμα στον ομοτράπεζό της από το ιταλικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, Αντρέα Ορσέλ ότι δεν θα αφήσει την Commerzbank να εξαγοραστεί χωρίς μάχη. Δεν είναι «ενθουσιασμένη» από την προοπτική η γερμανική τράπεζα να γίνει κομμάτι της UniCredit. «Τέτοια ζητήματα προκαλούν αναταραχή», επεσήμανε, αναφερόμενη στην κίνηση της UniCredit. «Δεν τους χρειαζόμαστε γιατί βρισκόμαστε σε εξαιρετικό δρόμο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το διεθνές μέσο, η κα Ορλόπ δεν έχει εκφράσει τις διαφωνίες της ποτέ δημόσια, ενώ αναβαθμίζει διαρκώς το προφίλ της σε διεθνές επίπεδο, αποτελώντας ουσιαστικά το πρόσωπο της Commerzbank στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας τα τριμηνιαία οικονομικά μεγέθη στους επενδυτές. «Είμαι πιστή στρατιώτης» απάντησε όταν ρωτήθηκε για τις φιλοδοξίες της, πριν αντικαταστήσει πρώην CEO, Mάνφρεντ Κνοφ.

Ξεκίνησε στην Commerzbank το 2014 ως υπεύθυνη για την ανάπτυξη και τη στρατηγική του ομίλου. Τρία χρόνια αργότερα έγινε η πρώτη γυναίκα στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, επικεφαλής για τη συμμόρφωση, τους ανθρώπινους πόρους και τα νομικά θέματα. Βοήθησε στη βελτίωση των συστημάτων ελέγχου της Commerzbank και αργότερα πρωτοστάτησε σε ένα πρόγραμμα μείωσης του κόστους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: «Σαρώνουν» σε διακρίσεις – «Χρυσό» για Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς

Στους προβολείς των διεθνών επενδυτών ελληνική οικονομία και τράπεζες

Η Eurobank χρηματοδοτεί φωτοβολταϊκά της Metlen συνολικής ισχύος 311,16MWp

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider