Τράπεζες: «Σαρώνουν» σε διακρίσεις – «Χρυσό» για Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράπεζες: «Σαρώνουν» σε διακρίσεις – «Χρυσό» για Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς
Σε ελληνικά χέρια βρέθηκαν όλες οι κορυφαίες διακρίσεις της φετινής έρευνας της Extel για το σύνολο του χρηματοοικονομικού κλάδου της Αναδυόμενης Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (Emerging EMEA), αλλά και για τις υποκατηγορίες του.

Σε ελληνικά χέρια βρέθηκαν όλες οι κορυφαίες διακρίσεις της φετινής έρευνας της Extel για το σύνολο του χρηματοοικονομικού κλάδου της Αναδυόμενης Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (Emerging EMEA), αλλά και για τις υποκατηγορίες του. Πρωτιά έλαβε η Alpha Bank στις 7 από τις 8 κατηγορίες για το σύνολο του χρηματοοικονομικού κλάδου της Αναδυόμενης Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Στη 2η θέση βρέθηκε η Τράπεζα Πειραιώς στις 7 από τις 8 κατηγορίες, ενώ την 3η θέση στην κατηγορία Best ESG Program κατέλαβε η Eurobank. Σημειώνεται ότι στην ενότητα Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης η Τρ. Πειραιώς αναδείχθηκε κορυφαία τράπεζα σε έξι κατηγορίες στα διεθνή βραβεία “Extel Awards 2024 Emerging EMEA Large-Cap Financials”.

Η Extel (πρώην Institutional Investor) είναι μια διεθνούς φήμης εταιρεία και εκδοτικός οίκος που παρέχει πληροφορίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Εδώ και τρεις δεκαετίες οι έρευνες της Extel έχουν καθιερωθεί στην επενδυτική κοινότητα ως η σημαντικότερη αναγνώριση για στελέχη και επιχειρήσεις. Η ανάδειξη των νικητών της έρευνας γίνεται με βάση την ετήσια έρευνα για τις ανεπτυγμένες και αναδυόμενες χώρες. Φέτος, στην έρευνα συμμετείχαν με την ψήφο τους 2.170 στελέχη από 1.068 εταιρείες παγκοσμίως, αξιολογώντας το τμήμα Investor Relations και τις διοικητικές ομάδες χρησιμοποιώντας μετρήσεις απόδοσης όπως η αξιοπιστία CEO, η κατανομή κεφαλαίου CFO, η ποιότητα των συναντήσεων IR, η διαφάνεια των οικονομικών γνωστοποιήσεων, η ποιότητα των εκδηλώσεων επενδυτών, οι μετρήσεις ουσιαστικότητας στο ESG και η διαφοροποίηση και η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Alpha Bank

Την κορυφαία διάκριση έλαβαν ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, ο Deputy CEO Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου και οι ομάδες ESG και IR της Τράπεζας στις 6 από τις 7 κατηγορίες της Emerging EMEA που αφορούν στον χρηματοοικονομικό κλάδο σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του διεθνώς αναγνωρισμένου οργανισμού Extel (πρώην Institutional Investor Research). Συγκεκριμένα, ύστερα από ψηφοφορία μεταξύ 2.702 υποψηφίων από 1.338 επιχειρήσεις από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, διακρίθηκαν:

  • Ο CEO του Ομίλου, Βασίλης Ψάλτης ως ο κορυφαίος CEO τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Emerging EMEA στον χρηματοοικονομικό κλάδο για το όραμά του, τη στρατηγική του αλλά και την ικανότητά του να μετουσιώνει τη στρατηγική αυτή σε απτά αποτελέσματα.
  • Ο Deputy CEO του Ομίλου, Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου για την προηγούμενη ιδιότητά του ως CFO, αναδεικνύοντάς τον κορυφαίο CFO τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Emerging EMEA στον χρηματοοικονομικό κλάδο για τη στρατηγική που ακολουθεί, τη στοχευμένη τοποθέτηση κεφαλαίων καθώς και για τη διαφάνεια και τις επικοινωνιακές δεξιότητες που τον διακρίνουν.
  • Ο Investor Relations Director του Ομίλου, Ιάσων Κεπαπτσόγλου ως ο κορυφαίος IR Professional για την αποτελεσματικότητά του στην επικοινωνία με την επενδυτική κοινότητα καθώς και τη διαφάνεια και την ποιότητα των πληροφορίων τις οποίες μοιράζεται με τα ενδιαφερόμενα μέρη.
  • Η ομάδα Investor Relations με 3 κορυφαίες διακρίσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο της Emerging EMEA: o Ως Best IR Team o Ως Best IR Program αλλά και o Ως Best Analyst/Investor Event για την προετοιμασία, την υλοποίηση και την επικοινωνία σε αναλυτές και επενδυτές του Investor Day που πραγματοποίησε η Τράπεζα τον Ιούνιο του 2023.
  • Η ομάδα ESG ως Best ESG Program για τη νέα Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης που τέθηκε σε ισχύ το 2023 και την έμφαση του Ομίλου , στη βιωσιμότητα, και τα υψηλά επίπεδα εταιρικής διακυβέρνησης.

H Τράπεζα Πειραιώς

Η Πειραιώς αναδείχθηκε κορυφαία τράπεζα σε έξι κατηγορίες στα διεθνή βραβεία “Extel Awards 2024 Emerging EMEA Large-Cap Financials”.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία EMEA Large-Cap Financials, διακρίθηκαν:

  • Ο CEO του Ομίλου Χρήστος Μεγάλου ως καλύτερος CEO, (Best CEO)
  • Ο CFO του Ομίλου Θοδωρής Γναρδέλλης ως καλύτερος CFO (Best CFO)
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο ως καλύτερο Διοικητικό Συμβούλιο (Best Company Board)

Οι Μονάδες Ενημέρωσης Επενδυτών και ESG για τα εξής:

  1. Καλύτερο Πρόγραμμα ESG (Best ESG Program)
  2. Καλύτερο Τμήμα Επενδυτικών Σχέσεων (Best IR Team)
  3. Καλύτερο Πρόγραμμα Επενδυτικών Σχέσεων (Best IR Program)

Η αναγνώριση στα Extel Awards 2024 βασίστηκε στην άμεση ψήφο 109 αναλυτών και επενδυτών από 90 εταιρείες, οι οποίοι ψήφισαν για 2.711 υποψηφιότητες από 1.343 εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου με κεφαλαιοποίηση πάνω από 5 δισ. δολάρια, από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Υψηλότερες επιδόσεις από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο - Τι δείχνει το "crash test" του SSM

Τράπεζες: «Σάρωσαν» τα προϊόντα target maturity και τα έντοκα του Ελληνικού Δημοσίου

Αράπογλου: Γιατί η Τρ. Κύπρου επέστρεψε στο ελληνικό χρηματιστήριο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider