Παγκόσμιο ράλι για τις μετοχές των chip - Άνοδος 16% για την Micron

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγκόσμιο ράλι για τις μετοχές των chip - Άνοδος 16% για την Micron
microchip
Άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των ημιαγωγών στα παγκόσμια χρηματιστήρια την Πέμπτη, κυρίως λόγω της αμερικανικής εταιρείας Micron και των καλύτερων των προβλέψεων εσόδων που ανακοίνωσε, βλέποντας την μετοχή της να σημειώνει άλμα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σχεδόν 16%.

Άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των ημιαγωγών στα παγκόσμια χρηματιστήρια την Πέμπτη, κυρίως λόγω της αμερικανικής εταιρείας Micron και των καλύτερων των προβλέψεων εσόδων που ανακοίνωσε, βλέποντας την μετοχή της να σημειώνει άλμα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σχεδόν 16%.

Συγκεκριμένα, η Micron προέβλεψε έσοδα για το τρίμηνο που λήγει στα τέλη Νοεμβρίου ύψους 8,7 δισ. δολαρίων, συν ή πλην 200 εκατ. δολαρίων, πάνω από τις εκτιμήσεις για 8,28 δισ. δολάρια, που ανέμεναν οι αναλυτές.

Οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της, οι Samsung Electronics και SK Hynix είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν την Πέμπτη στη Νότια Κορέα. Η Samsung κατέγραψε κέρδη πάνω από 4% ενώ η SK Hynix έκλεισε με άνοδο 9%, όπως αναφέρει το CNBC.

Η SK Hynix ενθουσίασε τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση πως ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή μιας νέας έκδοσης των τσιπ μνήμης υψηλού εύρους ζώνης (HBM) και στοχεύει στην παράδοση τους μέχρι το τέλος του έτους. Η SK Hynix και η Micron είναι και οι δύο προμηθευτές τσιπ μνήμης για τα προϊόντα της Nvidia που έχουν σχεδιαστεί για διαδικασίες τεχνητής νοημοσύνης σε κέντρα δεδομένων. Τα τσιπ HBM θεωρούνται κλειδί για την τεχνητή νοημοσύνη.

Τα κέρδη της Micron τονίζουν το γεγονός ότι η ζήτηση για τσιπ που προορίζονται για data center είναι ακόμα ισχυρή, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για το εάν θα συνεχιστεί το ράλι στις μετοχές που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη. Η Micron επανέλαβε ότι τα τσιπ HBM της έχουν εξαντληθεί για το 2024 και το 2025.

Στην Ιαπωνία, οι μετοχές της Tokyo Electron σημείωσε άλμα 8%. Μέρος αυτής της αύξησης τροφοδοτήθηκε από τα σχόλια του CFO της εταιρείας ότι βλέπει τις πωλήσεις που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη να αυξάνονται περίπου 15% κατά το τρέχον οικονομικό έτος στα 690 δισεκατομμύρια γιεν (4,8 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο Όμιλος SoftBank, που είναι ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης του σχεδιαστή τσιπ Arm, σημείωσε άνοδο περισσότερο από 4%.

Η αισιοδοξία γύρω από τις μετοχές των ασιατικών τσιπ δίνει ώθηση και στην Ευρώπη. Η Ολλανδική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού ημιαγωγών ASML ενισχύεται περισσότερο από 4% την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H&M: Υποβαθμίζει το περιθώριο κέρδους για το 2024 - Πτώση στα κέρδη του τρίτου τριμήνου

Δ. Γκιζόπουλος (ΕΚΠΑ): Τα «σιωπηρά σφάλματα» είναι η μεγάλη προκλήση των υπολογιστών

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider