Ηχηρές αποχωρήσεις από την OpenAI - O CEO Σαμ Άλτμαν αποκτά μερίδιο 7%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηχηρές αποχωρήσεις από την OpenAI - O CEO Σαμ Άλτμαν αποκτά μερίδιο 7%
Από τα 13 άτομα που βοήθησαν στην ίδρυση του OpenAI το 2015, πλέον έχουν απομείνει μόνο τρία.

Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της Chief Technology Officer Mira Murati, από την OpenAi, ακόμα δύο υψηλόβαθμα στελέχη, ο Chief Research Officer, Bob McGrew και ο αντιπρόεδρος Έρευνας Barret Zoph, ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από την εταιρεία. H Murati είχε διατελέσει για λίγο διάστημα CEO της εταιρείας όταν το διοικητικό συμβούλιο απομάκρυνε προσωρινά τον Διευθύνων Σύμβουλος Sam Altman τον Νοέμβριο.

Ο Altman αποκάλυψε τις δύο τελευταίες παραιτήσεις σε μια ανάρτηση το απόγευμα της Τετάρτης στο X, μαζί με τα σχέδια μετάβασης της ηγεσίας.

«Η Mira, ο Bob και ο Barret πήραν αυτές τις αποφάσεις ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον και φιλικά», είπε, «αλλά ο χρόνος της απόφασης της Mira ήταν τέτοιος που ήταν λογικό να το κάνουμε τώρα αμέσως, ώστε να μπορέσουμε να εργαστούμε μαζί για ένα ομαλή παράδοση στην επόμενη γενιά ηγεσίας».

Η εταιρεία που έκανε διάσημο στον κόσμο το ChatGPT, συνεχίζει να ταλανίζεται από αποχωρήσεις στελεχών και από τα 13 άτομα που βοήθησαν στην ίδρυση του OpenAI το 2015, πλέον έχουν απομείνει μόνο τρία.

Χθες έγινε επίσης γνωστό πως η OpenAI σχεδιάζει να δώσει στον Σαμ Άλτμαν για πρώτη φορά μετοχικό μερίδιο 7% αλλά και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση ώστε να γίνει μια κερδοσκοπική επιχείρηση. Η μετάβαση είναι ακόμα υπό συζήτηση και δεν έχει καθοριστεί χρονοδιάγραμμα, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν την εταιρεία. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος είπε ότι το OpenAI παραμένει «εστιασμένο στην οικοδόμηση τεχνητής νοημοσύνης που ωφελεί όλους», προσθέτοντας ότι «ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός είναι ο πυρήνας της αποστολής μας και θα συνεχίσει να υπάρχει».

Η OpenAI ιδρύθηκε το 2015 ως μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός για την κατασκευή τεχνητής νοημοσύνης που θα ήταν ασφαλής και επωφελής για την ανθρωπότητα. Η εταιρεία δημιούργησε μια κερδοσκοπική θυγατρική το 2019 για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του υψηλού κόστους ανάπτυξης μοντέλων AI. Ο Σαμ Άλτμαν δεν είχε πάρει ίδια κεφάλαια, τονίζοντας ότι η εταιρεία προοριζόταν να ωφελήσει ευρέως την κοινωνία, επισημαίνοντας ότι είχε αρκετά χρήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμιο ράλι για τις μετοχές των chip - Άνοδος 16% για την Micron

H&M: Υποβαθμίζει το περιθώριο κέρδους για το 2024 - Πτώση στα κέρδη του τρίτου τριμήνου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider