Yalco: «Ναι» από ΔΣ στην απόσχιση του κλάδου εμπορίας υαλικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Yalco: «Ναι» από ΔΣ στην απόσχιση του κλάδου εμπορίας υαλικών
Στην έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Απόσχισης για την απόσχιση του κλάδου που αφορά στην εμπορία (υαλικών, ειδών οικιακής και επαγγελματικής χρήσης) της εταιρείας και την εισφορά του σε νέα εταιρεία προχώρησε το Δ.Σ. της Yalco.

Στην έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Απόσχισης για την απόσχιση του κλάδου που αφορά στην εμπορία (υαλικών, ειδών οικιακής και επαγγελματικής χρήσης) της εταιρείας και την εισφορά του σε νέα εταιρεία προχώρησε το Δ.Σ. της Yalco.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο με την από 30.09.2024 απόφαση του, ενέκρινε:

i) το Σχέδιο Σύμβασης Απόσχισης του κλάδου της Εταιρείας που σχετίζεται με την εμπορία (υαλικών, ειδών οικιακής και επαγγελματικής χρήσης) της Διασπώμενης και εισφοράς του σε νέα ανώνυμη εταιρεία που θα συσταθεί ταυτόχρονα με την Απόσχιση Κλάδου, ήτοι της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "YALCO TRADING Επαγγελματικός & Οικιακός Εξοπλισμός ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.", διακριτικό τίτλο "YALCO TRADING" και έδρα επί της οδού Ανδρέα Μεταξά 9, 14564 Κηφισιά μετά του Ισολογισμού Μετασχηματισμού της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 59 Ν. 4601/2019,

ii) την επεξηγηματική έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου επί του Σχεδίου Σύμβασης Απόσχισης Κλάδου, σύμφωνα με το άρθρο 61 του Ν. 4601/2019,
iii) την έκθεση αποτίμησης σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν. 4548/2018 από την ελεγκτική εταιρεία "KSi Greece ΙΚΕ Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές" όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή Γεώργιο Νίκου, Α.Μ. ΣΟΕΛ 21841 με την ιδιότητα του ως Διαχειριστή Ελεγκτικής Εταιρείας και

iv) την έκθεση εμπειρογνωμόνων επί του Σχεδίου Σύμβασης Απόσχισης σύμφωνα με το άρθρο 62 Ν. 4601/2019 από την ως άνω ελεγκτική εταιρεία.

και όρισε τον κο. Σωκράτη Κωνσταντίνου ως εκπρόσωπο της Εταιρείας για την υπογραφή του Σχεδίου Σύμβασης Απόσχισης και λοιπών σχετικών με την Απόσχιση εγγράφων και υποβολή σε δημοσιότητα.

Τα ανωτέρω έγγραφα έχουν καταχωριστεί και δημοσιευτεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) την 01.10.2024, 09.10.2024 και 10.10.2024, ενώ είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 63 ν.4601/2019.

Σημειώνεται ότι η τελική απόφαση για την Απόσχιση θα ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Διασπώμενης, με την απαρτία και πλειοψηφία των άρθρων 130 παρ. 3 και 4 και 132 παρ. 2 του Ν. 4548/2018 και τις αντίστοιχες ειδικότερες διατάξεις του καταστατικού της Διασπώμενης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ΑΒ Βασιλόπουλος ενισχύει τους τοπικούς παραγωγούς με στρατηγικές συνεργασίες σε όλη την Κρήτη

Η Τρ. Πειραιώς υποστηρίζει ενεργά τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του mega deal με Masdar – Προς αρχές 2025 η Δημόσια Προσφορά

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider