payzy: Κάνει το επόμενο βήμα στη Γερμανία και ετοιμάζεται για την Ευρώπη

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
payzy: Κάνει το επόμενο βήμα στη Γερμανία και ετοιμάζεται για την Ευρώπη
Έτοιμη να κάνει τα επόμενα βήματα στη Γερμανία είναι η fintech εφαρμογή payzy της COSMOTE, η οποία μετά από μόλις έξι μήνες πιλοτικής λειτουργίας, συστήθηκε και επίσημα στο ευρύ κοινό της χώρας.

Έτοιμη να κάνει τα επόμενα βήματα στη Γερμανία είναι η fintech εφαρμογή payzy της COSMOTE, η οποία μετά από μόλις έξι μήνες πιλοτικής λειτουργίας, συστήθηκε και επίσημα στο ευρύ κοινό της χώρας συμμετέχοντας στην Έκθεση τεχνολογίας Digital X 2024 που διοργάνωσε η Telekom στην Κολωνία.

Όπως ανέφεραν στελέχη της COSMOTE Payments, θυγατρικής του Ομίλου ΟΤΕ, από το περίπτερο της εταιρείας, το payzy ξεκίνησε πιλοτικά την λειτουργία του στη Γερμανία τον περασμένο Μάρτιο και σήμερα έχει ξεπεράσει τους 20.000 πελάτες.

«Τώρα ξεκινάμε να δοκιμάζουμε και την ελκυστικότητα του Payzy Pro, δηλαδή τη συνεργασία με εμπόρους όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, για αυτό και έχουμε και παρουσία στην έκθεση για να το γνωρίσουν οι επιχειρήσεις», ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι η υποδοχή του payzy από τις επιχειρήσεις που επισκέφθηκαν το περίπτερο τους στη Digital X ήταν ιδιαίτερα θετική. «Λάβαμε feedback από πολλές εταιρείες και υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για το proposition».

Όπως εξήγησαν τα στελέχη του payzy η γερμανική αγορά είναι αρκετά διαφορετική στην Ευρώπη, με τους καταναλωτές να είναι γενικότερα πιο επιφυλακτικοί στις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τα χρήματά τους. «Η Ελλάδα είναι πιο μπροστά στις ηλεκτρονικές πληρωμές. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οι ηλεκτρονικές πληρωμές αυξάνουν συνεχώς τα μερίδια τους», ανέφεραν.

Στο πλαίσιο αυτό το δυνατό «χαρτί» του payzy είναι το brand του μητρικού ομίλου, Telekom. «Οι Γερμανοί είναι πολύ δεμένοι με το brand της Telekom, και έχουν εμπιστοσύνη. Για αυτό χτίζουμε μαζί το payzy εδώ και θέλουμε να το συνδέσουμε και με άλλες υπηρεσίες της Telekom.», ανέφεραν.

Από την Ελλάδα στη Γερμανία

Πώς όμως ξεκίνησε το ταξίδι του payzy στο εξωτερικό; Όπως εξηγούν τα στελέχη της εταιρείας, με τον όμιλο της Telekom να θέλει να εντάξει στο οικοσύστημά του διάφορες νέες υπηρεσίες, υπήρξε η ευκαιρία για το payzy που διαθέτει άδεια ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδας και μπορεί να την αξιοποιήσει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

«Ενάμιση χρόνο περίπου αφού το payzy λανσαρίστηκε στην Ελλάδα, ξεκινήσαμε πέρυσι τέτοια εποχή να εξετάζουμε πως μπορεί το payzy να έρθει στη Γερμανία. Η αρχική σκέψη ήταν να λειτουργήσει εσωτερικά στους εργαζομένους του ομίλου και κάπως έτσι χωρίς κάποια διαφήμιση από τις 4 Μαρτίου που ξεκινήσαμε έχουμε φτάσει σήμερα στους 20.000 πελάτες.

Πάντως το όλο εγχείρημα ακόμη και με την υποστήριξη της COSMOTE και της Τelekom δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, καθώς όπως εξήγησαν στελέχη του payzy έπρεπε πρωτίστως να διασφαλιστεί ότι η διάθεση στη Γερμανία γινόταν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ρυθμιστικού πλαισίου, τόσο για τη ασφάλιση των πελατών όσο και τη εταιρείας.

Τόνισαν πάντως ότι η επέκταση αυτή ενισχύει την λειτουργία της υπηρεσίας και στην Ελλάδα καθώς οι Γερμανοί έχουν διαφορετική νοοτροπία και στις μετρήσεις της ποιότητας των υπηρεσιών, την εξυπηρέτηση πελατών κοκ. «Έχει πολλά να κερδίσει το payzy από αυτό», ανέφεραν χαρακτηριστικά τονίζοντας με νόημα πως από εδώ και πέρα «sky is the limit» για την fintech υπηρεσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ISOMAT: Με επενδύσεις 23,5 εκατ. ευρώ κοιτάει σε νέες αγορές – Η νέα γραμμή παραγωγής

Επιμένει ανοδικά η ελληνική βιομηχανία – Γιατί ενισχύονται συνεχώς οι προοπτικές

Πώς η ελληνική μεταποίηση «έσβησε» την δεκαετία της κρίσης

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider