Boeing: Απολύει 17.000 εργαζόμενους καθώς το κόστος από την απεργία αυξάνεται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Boeing: Απολύει 17.000 εργαζόμενους καθώς το κόστος από την απεργία αυξάνεται
Την απόφαση να προχωρήσει σε περικοπή του 10% των θέσεων εργασίας της, απολύοντας 17.000 εργαζομένους γνωστοποίησε η Boeing την Παρασκευή.

Την απόφαση να προχωρήσει σε περικοπή του 10% των θέσεων εργασίας της, απολύοντας 17.000 εργαζομένους γνωστοποίησε η Boeing την Παρασκευή, καθώς τα έξοδά της αυξάνονται και η απεργία των μηχανουργών που έχει αδρανοποιήσει τα εργοστάσια παραγωγής αεροσκαφών εισέρχεται στην πέμπτη εβδομάδα της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Boeing αναμένει ζημία 9,97 δολάρια ανά μετοχή για το γ' τρίμηνο, από επιβαρύνσεις τόσο στην μονάδα εμπορικών αεροσκαφών αλλά και στην αμυντική της δραστηριότητα.

Επιπλέον, η Boeing δεν θα παραδώσει επίσης το - ακόμη μη πιστοποιημένο - αεροσκάφος 777X μέχρι το 2026, μένοντας έξι χρόνια πίσω στο χρονοδιάγραμμα, ενώ θα διακόψει την κατασκευή των εμπορικών αεροσκαφών 767 το 2027, ανέφερε συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος Κέλι Όρτμπεργκ.

«Η επιχείρηση μας βρίσκεται σε ένα δύσκολο σημείο και είναι δύσκολο να υπερβάλει κανείς ως προς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Πέρα από το να επιβιώσουμε στο σήμερα, η αποκατάσταση της εταιρείας μας απαιτεί σκληρές αποφάσεις και θα πρέπει να προβούμε σε διαρθρωτικές αλλαγές για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και να προσφέρουμε μακροπρόθεσμα τις υπηρεσίες μας», τόνισε.

Σύμφωνα με την S&P Global Ratings, η Boeing χάνει πάνω από 1 δισ. δολάρια το μήνα από την απεργία, η οποία ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου. Οι εντάσεις μεταξύ της εταιρείας και του συνδικάτου δε δείχνουν να έχουν τέλος, καθώς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Boeing απέσυρε την ανανεωμένη προσφορά της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Boeing καταγγέλλει το συνδικάτο 33.000 απεργών για «κακόπιστες διαπραγματεύσεις»

Boeing: Αδιέξοδες οι διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο - Αποσύρει την προσφορά της

gazzetta
gazzetta reader insider insider