Ericsson: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη για το γ' τρίμηνο - «Άλμα» 7%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ericsson: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη για το γ' τρίμηνο - «Άλμα» 7%
Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη της Ericsson για το τρίτο τρίμηνο, καθώς η συμφωνία της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού με τον αμερικανικό φορέα AT&T Inc. άρχισε να αποδίδει.

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη της Ericsson για το τρίτο τρίμηνο, με τη μετοχή της να σκαρφαλώνει πάνω από 7% την Τρίτη, καθώς η συμφωνία της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού με τον αμερικανικό φορέα AT&T άρχισε να αποδίδει.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη πριν από τόκους και φόρους ήταν 7,3 δισ. κορώνες (699 εκατ. δολάρια), ξεπερνώντας την πρόβλεψη των 5,6 δισ. κορωνών των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Ο σουηδικός κολοσσός έχει καταφέρει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των επενδυτών, έπειτα από την εφαρμογή επιθετικών μέτρων περικοπής κόστους, συμπεριλαμβανομένων των απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων, τα οποία, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση ενός deal 14 δισ. δολαρίων με την AT&T τον περασμένο Δεκέμβριο. Η μετοχή της έχει ενισχυθεί κατά 24% φέτος μέχρι τη Δευτέρα.

Η σύμβαση με την AT&T για την εφαρμογή του OpenRAN, μιας τεχνολογίας που δίνει στους φορείς την ευελιξία να επιλέγουν τους προμηθευτές που παρέχουν τις κεραίες και την υποδομή τους, θα ενίσχυε τα έσοδα κατά το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους.

Ωστόσο, η ζήτηση για εξοπλισμό από ορισμένες μεγάλες αγορές έχει μειωθεί. Η Ινδία, η οποία ήταν μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες για το 5G το 2022, έχει μειώσει τις δαπάνες της, ενώ πολλοί Αμερικανοί πάροχοι έχουν αποθέματα εξοπλισμού. Οι δαπάνες των τηλεπικοινωνιακών παρόχων μειώθηκαν κατά 10% στο πρώτο εξάμηνο του 2024, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, και θα συνεχίσει να μειώνεται για το υπόλοιπο του έτους, σύμφωνα με την Dell’Oro Group.

Ο σκανδιναβικός αντίπαλος της Ericsson, Nokia, αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματά του για το τρίτο τρίμηνο την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Labour Migration Platform: Παρουσιάζεται στις Βρυξέλλες η πλατφόρμα εργασιακής μετανάστευσης

Σε νέo ρεκόρ η μετοχή της Nvidia - Στα 3,4 δισ. το market cap, μία «ανάσα» από την Microsoft

Morgan Stanley: «Ωρολογιακή βόμβα» για την Ευρώπη το δημογραφικό - Θα κοστίσει 4% του ΑΕΠ μέχρι το 2040

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider