Σε νέo ρεκόρ η μετοχή της Nvidia - Στα 3,4 δισ. το market cap, μία «ανάσα» από την Microsoft

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε νέo ρεκόρ η μετοχή της Nvidia - Στα 3,4 δισ. το market cap, μία «ανάσα» από την Microsoft
Κοντά σε πρωτοφανές ρεκόρ βρίσκεται η Nvidia, καθώς η κατασκευάστρια ημιαγωγών (chip), με χρηματιστηριακή αξία 3,4 τρισ. δολαρίων, βρίσκεται μόνο ένα βήμα πίσω από την Apple με περίπου 3,53 τρισ. δολάρια.

Ακόμα ένα ρεκόρ κατέρριψε την Δευτέρα η Nvidia, καθώς η χρηματιστηριακή αξία της κατασκευάστριας ημιαγωγών (chip), υπερέβη για πρώτη φορά τα 3,4 τρισ. δολάρια και βρίσκεται μία ανάσα από την Apple (3,55 τρισ. δολάρια), αποτελώντας τη δεύτερη πιο πολύτιμη εισηγμένη αμερικανική εταιρεία.

Η μετοχή της εταιρείας κέρδισε σχεδόν 2,5% στη συνεδρίαση της Δευτέρας στην Wall Street, αγγίζοντας νέο υψηλό πάνω από τα 138 δολάρια. Το υψηλότερο κλείσιμό της μέχρι σήμερα ήταν 135,58 δολάρια στις 18 Ιουνίου. Η μετοχή της Nvidia καταγράφει άνοδο σχεδόν κατά 180% φέτος, έχοντας εκτοξευθεί περισσότερο από εννέα φορές από την αρχή του 2023.

Η Nvidia είναι η εταιρεία που έχει επωφεληθεί περισσότερο από την «έκρηξη» της τεχνητής νοημοσύνης μετά την κυκλοφορία του ChatGPT της OpenAI τον Νοέμβριο του 2022. Οι μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) της Nvidia χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία και την ανάπτυξη προηγμένων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης που τροφοδοτούν το ChatGPT και παρόμοιες εφαρμογές.

Οι GPU της Nvidia είναι ανάρπαστες ανάμεσα σε εταιρείες κολοσσούς όπως η Meta, η Microsoft, η Google και η Amazon, καθώς τροφοδοτούν τα προηγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούν. Αυτές οι εταιρείες είναι όλες προγραμματισμένες να ανακοινώσουν τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

Η Nvidia ελέγχει περίπου το 95% της αγοράς, σύμφωνα με αναλυτές της Mizuho. Τα έσοδα της εταιρείας έχουν υπερδιπλασιαστεί σε καθένα από τα πέντε τελευταία τρίμηνα και τουλάχιστον τριπλασιαστεί σε τρεις από αυτές τις περιόδους. Ωστόσο, η ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί ελαφρώς στο υπόλοιπο του έτους, με τους αναλυτές να προβλέπουν επέκταση κατά περίπου 82% στα 32,9 δισ. δολάρια το τρίμηνο που λήγει τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την LSEG.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Caterpillar: Η Morgan Stanley υποβάθμισε τη μετοχή πριν τα αποτελέσματα - «Βουτιά» 2%

Βρετανία: Mega επενδύσεις 8,2 δισ. σε AI data center - Ξεχωρίζουν οι ServiceNow και CoreWeave

DHL Express: Ανακηρύχθηκε Best Company to Work στην Ευρώπη για 4η συνεχόμενη χρονιά

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider