Βρετανία: Mega επενδύσεις 8,2 δισ. σε AI data center - Ξεχωρίζουν οι ServiceNow και CoreWeave

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Mega επενδύσεις 8,2 δισ. σε AI data center - Ξεχωρίζουν οι ServiceNow και CoreWeave
Ο κολοσσός του επιχειρηματικού λογισμικού ServiceNow και η startup CoreWeave που εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσαν σχέδια για επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο κολοσσός του επιχειρηματικού λογισμικού ServiceNow και η startup CoreWeave που εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσαν σχέδια για επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ και στην προσπάθειά του να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

Η ServiceNow ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια στο Ηνωμένο Βασίλειο τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς αναπτύσσει τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο με νέους χώρους γραφείων και να διευρύνει τη βάση του προσωπικού της πέρα ​​από τα 1.000 άτομα που απασχολεί επί του παρόντος.

Η ServiceNow ανέφερε επίσης ότι θα επενδύσει στην επεξεργασία δεδομένων για τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα της (LLM) και τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που βασίζονται σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων εκπαίδευσης. Η εταιρεία επισήμανε ότι θα χρησιμοποιήσει τα GPU (μονάδες επεξεργασίας γραφικών) της Nvidia στα data centers της στο Λονδίνο και στην πόλη Νιούπορτ της Ουαλίας για την υποστήριξη της επεξεργασίας δεδομένων των ειδικών LLM μοντέλων της, για επιχειρήσεις και την κυβέρνηση.

Επίσης, η εταιρεία υπολογιστών Cloud CoreWeave, η οποία νοικιάζει ακριβά GPU σε προγραμματιστές που θέλουν να «τρέξουν» μεγάλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε ότι θα επενδύσει 750 εκατομμύρια λίρες (978,6 εκατομμύρια δολάρια) για να υποστηρίξει τη ζήτηση του Ηνωμένου Βασιλείου για υποδομές τεχνητής νοημοσύνης - τη δεύτερη σημαντική επένδυσή της στη χώρα μετά την ανακοίνωση για επένδυση 1 δισεκατομμυρίου λιρών τον Μάιο.

Εν τω μεταξύ, δύο αμερικανικές εταιρείες διαχείρισης κέντρων δεδομένων ανακοίνωσαν επίσης σχέδια για επενδύσεις δισεκατομμυρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η CyrusOne σχεδιάζει να επενδύσει 2,5 δισ. λίρες για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το CloudHQ θα αναπτύξει μια νέα πανεπιστημιούπολη κέντρου δεδομένων αξίας 1,9 δισ. λιρών στο Didcot του Oxfordshire.

Συνολικά, οι επενδύσεις σε υποδομές cloud ανέρχονται σε 6,3 δισεκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτά τα έργα υπογραμμίζουν την αυξανόμενη ζήτηση για ισχυρή υποδομή cloud για την υποστήριξη του αναπτυσσόμενου τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ενισχύοντας τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου ως κρίσιμης αγοράς για την ανάπτυξη τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nvidia: Eπιβεβαιώνει την σύσταση «buy» η Citi - Βλέπει αύξηση 118% στις πωλήσεις GPU φέτος

Έλον Μασκ: Σε τροχιά να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος έως το 2027

Pantelakis: Πώς θα κινηθούν τα περιθώρια σε Motor Oil, HelleniQ Energy - Οι τιμές στόχοι

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider