Boeing: Νέα προτεινόμενη σύμβαση με αυξήσεις μισθών 35% - Ψηφίζουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Boeing: Νέα προτεινόμενη σύμβαση με αυξήσεις μισθών 35% - Ψηφίζουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι
Σε συμφωνία για μία νέα συλλογικής σύμβαση που περιλαμβάνει σημαντικές αυξήσεις μισθών σε βάθος τετραετίας φαίνεται να έχουν καταλήξει η Boeing με το σωματείο των μηχανοδηγών.

Σε συμφωνία για μία νέα συλλογικής σύμβαση που περιλαμβάνει σημαντικές αυξήσεις μισθών σε βάθος τετραετίας φαίνεται να έχουν καταλήξει η Boeing με το σωματείο των μηχανοδηγών. Αυτό που απομένει για να τερματίσει η απεργία που έχει διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα και έχει εμποδίσει την παραγωγή αεροσκαφών των κατασκευαστών είναι να υπερψηφιστεί από το συνδικάτο την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, η προτεινόμενη σύμβαση προβλέπει μεταξύ άλλων, αυξήσεις μισθών 35% μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, υψηλότερο μπόνους υπογραφής της τάξεως των 7.000 δολαρίων, εγγυημένες ελάχιστες πληρωμές σε ένα ετήσιο πρόγραμμα μπόνους και υψηλότερες εισφορές στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα 401(k).

Η υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ Julie Su συναντήθηκε και με τα δύο μέρη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και φαίνεται να βοήθησε στις διαπραγματεύσεις.

«Με τη βοήθεια της Υπουργού Εργασίας Julie Su, λάβαμε μια πρόταση και ένα διαπραγματευτικό ψήφισμα για τον τερματισμό της απεργίας, και αξίζει να το λάβετε υπόψιν και να του δώσετε την προσοχή που αρμόζει», ανέφερε σε ανακοίνωσή της το Σάββατο η Διεθνής Ένωση Μηχανικών και Εργατών Αεροδιαστημικής.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι «Ο πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίτευξη καλών αποτελεσμάτων για τους εργαζόμενους και η τελική απόφαση πρέπει να είναι στο χέρι του συνδικάτου».

«Ανυπομονούμε να ψηφίσουν οι εργαζόμενοί μας επί της διαπραγματευόμενης πρότασης», ανέφερε από την πλευρά της η Boeing.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η TGI Friday's αναζητά νέα χρηματοδότηση ενώ προετοιμάζεται για τα «χειρότερα»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider