Ευρεία αναδιάρθωση στην HSBC - Η πρώτη γυναίκα CFO στην ιστορία της

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ευρεία αναδιάρθωση στην HSBC - Η πρώτη γυναίκα CFO στην ιστορία της
Ένα πλάνο ευρείας αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει την ενοποίηση των δραστηριοτήτων της σε 4 επιχειρηματικές μονάδες και ένα νέο γεωγραφικό σχεδιασμό παρουσίασε η HSBC.

Ένα πλάνο ευρείας αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει την ενοποίηση των δραστηριοτήτων της σε 4 επιχειρηματικές μονάδες και ένα νέο γεωγραφικό σχεδιασμό παρουσίασε η HSBC, καθώς ο νεοδιορισθείς Διευθύνων Σύμβουλος Georges Elhedery ξεκινά μία φιλόδοξη προσπάθεια για περικοπές του κόστους στον τραπεζικό γίγαντα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η βρετανική τράπεζα θα συγχωνεύσει τις παγκόσμιες εμπορικές και θεσμικές τραπεζικές δραστηριότητές της υπό τον Michael Roberts. Ταυτόχρονα, προχωρά στην ίδρυση μίας νέας διεθνούς μονάδας Wealth and Premier Banking που θα διοικείται από τον Barry O’Byrne.

«Η νέα δομή θα έχει ως αποτέλεσμα έναν απλούστερο, πιο δυναμικό και ευέλικτο οργανισμό, καθώς εστιάζουμε στην εκτέλεση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων, οι οποίες παραμένουν αμετάβλητες», δήλωσε ο Elhedery.

Καθώς οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως έχουν αρχίσει να μειώνουν τα επιτόκια, οι πιέσεις αυξάνονται προς τον Elhedery να περιορίσει το κόστος προκειμένου να προστατεύσει τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας.

Οι αλλαγές έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των στελεχών που απαρτίζουν την νεοσύστατη επιχειρησιακή επιτροπή σε 12 από 18.

Ακόμη, η HSBC διόρισε την Pam Kaur στη θέση της γενικής οικονομικής διευθύντριας, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που αποκτά αυτή τη θέση στα 159 χρόνια πορείας που μετρά η τράπεζα.

«Είναι ιδιαίτερα σεβαστή και γνωστή στο διοικητικό συμβούλιο. Ήταν μία ομόφωνη επιλογή», δήλωσε ο πρόεδρος της HSBC Mark Tucker.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

SAP: Σε ιστορικό υψηλό η μετοχή της μετά την αναβάθμιση του guidance

Στα 51,2 δισ. δολάρια τα παγκόσμια έσοδα για την EY το οικονομικό έτος 2024

Euroxx: Ελκυστικό σημείο εισόδου στην Autohellas - Τιμή στόχος στα 18,20 ευρώ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider