Volkswagen: Σχεδιάζει κλείσιμο τριών εργοστασίων στη Γερμανία και περικοπές μισθών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Volkswagen: Σχεδιάζει κλείσιμο τριών εργοστασίων στη Γερμανία και περικοπές μισθών
Volkswagen
Εκτεταμένες περικοπές μισθών και απολύσεις, καθώς και το κλείσιμο ή τον περιορισμό της παραγωγής των εργοστασίων της στη Γερμανία, σχεδιάζει η Volkswagen, σύμφωνα με ανακοίνωση του συμβουλίου εργαζομένων της εταιρείας. 

Το κλείσιμο τουλάχιστον τριών εργοστασίων της στη Γερμανία σχεδιάζει η Volkswagen, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για μείωση του κόστους ώστε η αυτοκινητοβιομηχανία να παραμείνει ανταγωνιστική.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης περικοπές μισθών κατά 10% και τη συρρίκνωση της δραστηριότητας όλων των υπόλοιπων εργοστασίων στη χώρα, δήλωσε η επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων Daniela Cavallo, η οποία συμμετέχει επίσης στο εποπτικό συμβούλιο της VW.

Εκτός των περικοπών το πλάνο περιλαμβάνει και «πάγωμα» των μισθών το 2025 και το 2026. Έτσι, το συμβούλιο εκτιμά ότι συνολικά οι μισθοί των εργαζομένων θα μειωθούν κατά 18%.

«Αυτό σημαίνει ότι θα καταργήσουμε ακόμη περισσότερα προϊόντα, ποσότητες, βάρδιες και ολόκληρες γραμμές συναρμολόγησης από ότι έχουμε ήδη κάνει», ανακοίνωσε η Cavallo τη Δευτέρα σε ομιλία μπροστά σε εκατοντάδες εργαζόμενους της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Oliver Blume έχει επισημάνει το υψηλό κόστος της VW, η οποία παλεύει με τη μειωμένη ζήτηση στην Ευρώπη και τον εντεινόμενο ανταγωνισμό από την BYD στην Κίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ινδονησία απαγορεύει τις πωλήσεις iPhone 16

Η Boeing σχεδιάζει ΑΜΚ 15 δισ. δολαρίων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider