Mega deal Arla - DMK: Η γέννηση ενός ευρωπαϊκού γαλακτοκομικού κολοσσού

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Mega deal Arla - DMK: Η γέννηση ενός ευρωπαϊκού γαλακτοκομικού κολοσσού
Η συγχωμευμένη οντότητα θα φέρει το όνομα Arla και υπολογίζεται ότι θα έχει συνδυασμένα ετήσια έσοδα 19 δισ. ευρώ.

Την πρόθεσή τους να συγχωνευθούν σε έναν ενιαίο συνεταιρισμό ανακοίνωσαν την Τρίτη η δανέζικη Arla Foods και η γερμανική DMK Group, προκειμένου να σχηματιστεί ο μεγαλύτερος γαλακτοκομικός συνεταιρισμός της Ευρώπης που θα ενοποιήσει περισσότερους από 12.000 αγρότες.

Σύμφωνα με το Reuters, η συγχωνευμένη οντότητα θα φέρει το όνομα Arla και υπολογίζεται ότι θα έχει συνδυασμένα ετήσια έσοδα 19 δισ. ευρώ.

Η έδρα θα είναι στο Βίμπι της Δανίας, με τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο της Arla, Peder Tuborgh, να διατηρεί τον ρόλο του στη νέα εταιρεία.

«Αυτή η συγχώνευση αποτελεί φυσική συνέχεια της ισχυρής μας συνεργασίας προς όφελος των καταναλωτών, των αγροτών μας και της τιμής του γάλακτος τους», ανέφερε ο Tuborgh στην ανακοίνωση.

Η Arla και ο όμιλος DMK είναι μεταξύ των μεγαλύτερων γαλακτοκομικών συνεταιρισμών της Ευρώπης. Η συγχώνευση θα βοηθήσει στην εξασφάλιση μιας ισχυρής τιμής γάλακτος για τους ιδιοκτήτες, θα προσφέρει ένα πιο διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και θέσεων στην αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει επενδύσεις στο μέλλον των γαλακτοκομικών προϊόντων.

«Μέσω της παγκόσμιας εμβέλειας της Arla μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε καταναλωτές και πελάτες πέρα από την τρέχουσα γεωγραφική μας εμβέλεια, καθώς και να ενισχύσουμε την επιχειρηματική μας ανθεκτικότητα», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου DMK, Ingo Muller, ο οποίος θα γίνει μέλος της εκτελεστικής διοίκησης της Arla.

Τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών θα συνεδριάσουν τον Ιούνιο για να ψηφίσουν σχετικά με τη συγχώνευση, ενώ η έγκριση αναμένεται προς το τέλος του 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Monte dei Paschi: Προχωρούν τα σχέδια για εξαγορά της Mediobanca παρά την αστάθεια της αγοράς

Porsche: Βουτιά 8% στις παγκόσμιες πωλήσεις το α’ τρίμηνο

Aspis: Η εταιρεία επεξεργασίας φρούτων από το Άργος με τζίρο 100 εκατ. και εξαγωγές σε 70 χώρες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider