Παράταση δύο μηνών για το εμπορευματικό στο Θριάσιο

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράταση δύο μηνών για το εμπορευματικό στο Θριάσιο

Παράταση δύο μηνών, έως τις 31 Μαΐου 2016, έλαβε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στον διαγωνισμό για την ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου επί της έκτασης της ΓΑΙΑΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διατεθεί περισσότερος χρόνος για την αρτιότερη προετοιμασία των φακέλων προσφορών από τους ενδιαφερόμενους.

Σημειώνεται πως αυτός είναι ο τρίτος διαγωνισμός που προκηρύσσεται για το συγκεκριμένο έργο, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες το 2006 και το 2009.

Η ευρύτερη έκταση του συγκροτήματος εγκαταστάσεων του Θριασίου Πεδίου για την ανάπτυξη του Εμπορευματικού Κέντρου, περιλαμβάνει τον σταθμό διαλογής και μεταφόρτωσης φορτίων, εμβαδού περίπου 1450 στρεμμάτων ιδιοκτησίας ΟΣΕ Α.Ε. και τον χώρο ιδιοκτησίας ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., έκτασης 588 στρεμμάτων με δυνατότητα δόμησης περίπου 235.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων. Διαθέτει οδικές συνδέσεις προς τον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού και τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, σιδηροδρομική σύνδεση με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και τον εμπορικό λιμένα του Πειραιά (Νέο Ικόνιο).

Στους όρους προκήρυξης του διαγωνισμού προβλέπεται υπέρ του δημοσίου η καταβολή ποσοστού επί του ετήσιου τζίρου της επένδυσης. Το ποσοστό ορίζεται με μαθηματικό τύπο, ενώ σε κάθε περίπτωση διασφαλίζεται ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα του δημοσίου από την επένδυση το οποίο είναι:

-Για τα πρώτα 12 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Εμπορευματικού Κέντρου ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα του δημοσίου, ύψους 500.000 ευρώ ετησίως.

-Από το 13ο χρόνο και έως το τέλος της παραχώρησης προβλέπεται εγγυημένο εισόδημα του δημοσίου ύψους 1.500.000 ευρώ ετησίως

Ισχυρό το ενδιαφέρον

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι μεγάλο τόσο από διεθνείς όσο και από εγχώριες εταιρείες. Πηγές αναφέρουν ότι οι ενδιαφερόμενοι που παρέλαβαν τα τεύχη δημοπράτησης φτάνουν τους 30. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται η κινεζική Cosco, η Grivalia Properties, η Eθνική Πανγαία, η ΜΕΤΚΑ, ο γερμανικός όμιλος Kuehne + Nagel και μια σειρά εταιρειών logistics.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider