Σέφκοβιτς: Άμεσα κλείνει το θέμα της ΔΕΗ

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σέφκοβιτς: Άμεσα κλείνει το θέμα της ΔΕΗ

Την εκτίμηση ότι σύντομα θα κλείσει το θέμα της πώλησης των λιγντικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κομισιόν (DG Comp) και της ελληνικής πλευράς εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφκοβιτς, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της 2ης Ευρω-Αραβικής Συνόδου.

Ο κ. Σέφκοβιτς συναντάται το μεσημέρι της Πέμπτης με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και όπως ανέφερε η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις ενεργειακές εκκρεμότητες και τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας γιατί είναι σημαντικό γι την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

«Η δουλειά που κάνει η ΕΕ και οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Ελλάδα πάνε χέρι - χέρι και πιστεύω ότι θα υπάρχει έντονη κινητοποίηση τους Έλληνες εταίρους μας για να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια, έναν τομέα που θα ανοίξει το δρόμο για την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης, κάτι που είναι ύψιστης πολιτικής σημασίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλά τα ενεργειακά θέματα», σημείωσε ο κ. Σέφκοβιτς και τόνισε ότι θα συζητηθεί το θέμα τον αγωγών φυσικού αερίου και το νέο επιχειρηματικό ενεργειακό μοντέλο που προωθείται από την ΕΕ. Όπως σημείωσε και σε άλλες χώρες, οι οποίες βασίζονταν στον άνθρακα, συντελούνται μεγάλες αλλαγές και γίνονται επενδύσεις.« Ο κόσμος που εργάζεται στα ανθρακωρυχεία εκπαιδεύεται ξανά, τέτοιες αλλαγές γίνονται σε άλλες χώρες όπως είναι η Σλοβακία, η Τσεχία, η Πολωνία και η Γερμανία. Θα συζητήσω αν υπάρχει ενδιαφέρον και από την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Σέφκοβιτς τονίζοντας ωστόσο ότι βασικό θέμα συζήτησης παραμένει το θέμα των περιφερειών και των περιοχών που επηρεάζονται άμεσα από αυτές τις αλλαγές (το εργατικό δυναμικό τους κλπ).

Αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας, ο κ. Σέφκοβιτς εκτίμησε ότι η Ελλάδα σημειώνει ανάπτυξη, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, αυτό αντιλαμβάνομαι από τις επαφές που είχα το πρωί, υπάρχει θετική ενέργεια και θετικό κλίμα. Αναφερόμενος στην 2η Ευρω-Αραβική Σύνοδο η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα, σημείωσε ότι το φόρουμ φέρνει κοντά τα γειτονικά κράτη προκειμένου να ανταποκριθούν σε προκλήσεις όπως είναι η ασφάλεια, η μετανάστευση αλλά και η συνεργασία σε θέματα ενέργειας, εμπορίου, προώθησης των νέων τεχνολογιών, των ΑΠΕ και των μέτρων ενεργειακής αποδοτικότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider