«Φως» στη διαπραγμάτευση για τα ενεργειακά βλέπει η κυβέρνηση

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φως» στη διαπραγμάτευση για τα ενεργειακά βλέπει η κυβέρνηση

Σε κλίμα αισιοδοξίας διεξάγονται από το πρωί της Τρίτης οι συζητήσεις κυβέρνησης και Θεσμών για να κλείσουν τα ενεργειακά, με βασικές εκκρεμότητες τις τελευταίες «πινελιές» για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Ενέργειας, τα ενεργειακά αναμένεται να κλείσουν χωρίς προβλήματα, τόσο για τη ΔΕΗ όσο και για το φυσικό αέριο, ενώ με τους Θεσμούς συζητούνται αντισταθμιστικά μέτρα, καθώς και το θέμα της παράτασης ζωής για το Αμύνταιο.

Το market test για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων πιθανολογείται ότι θα διεξαχθεί στις αρχές του επόμενου έτους, με το υπουργείο να αναμένει ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι έως το Σάββατο να επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (staff level agreement) προκειμένου στη σύνοδο του Eurogroup στις 4 Δεκεμβρίου να πιστοποιηθεί η ελληνική πρόοδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο των στελεχών του ΔΝΤ, με επικεφαλής την Ντέλια Βελκουλέσκου, θα παραμείνει στην Αθήνα έως και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου προκειμένου να έχει διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το πρόγραμμα του Ταμείου.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουν συγκεντρωθεί, το μεσημέρι της Τρίτης, εκατοντάδες εργαζόμενοι από τη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, καθώς και από άλλα σωματεία της ΔΕΗ, αντιδρώντας στην πώληση μονάδων της επιχείρησης.

Εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει και συνάντησή τους με τον υπουργό, Γιώργο Σταθάκη.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο κ. Σαράντος Αλεξανδρής, εκπρόσωπος του σωματείου της Μεγαλόπολης, μιλώντας στο insider.gr, «διαμαρτυρόμαστε για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην πουληθεί καμία μονάδα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider