Δημήτρης Λακασάς: Ποιος είναι ο «Καινοτόμος Επιχειρηματίας»

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημήτρης Λακασάς: Ποιος είναι ο «Καινοτόμος Επιχειρηματίας»

«Για να θεωρηθεί επιτυχημένη μια εταιρεία δεν αρκεί μόνο να καταγράφει κέρδη στον ισολογισμό της. Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο που καταδεικνύει τη δύναμή της στην αγορά, είναι η εταιρική της φήμη και η αποδοχή της από το καταναλωτικό κοινό».

Αυτό έχει δηλώσει προσφάτως ο Δημήτρης Λακασάς, πρόεδρος της και Διευθύνων Σύμβουλος της OLYMPIA ELECTRONICS που εξελέγη νικητής στην κατηγορία: «Καινοτόμος Επιχειρηματίας», στο διαγωνισμό της ΕΥ «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2017, του θεσμού που στηρίζει την επιχειρηματικότητα και αναδεικνύει τους επιχειρηματίες που ξεχώρισαν για την πορεία τους. Ο ίδιος, τάσσεται υπέρ των επενδύσεων των ιδιωτικών επιχειρήσεων οι οποίες αποτελούν και την πραγματική οικονομία της χώρας.

Όπως άλλωστε έχει πει: «η Ελλάδα πρέπει να μπει σε μια ψηφιακή εποχή και πρότεινε να δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια για την είσπραξη περισσότερων εσόδων αλλά και να γίνουν επενδύσεις σε επιχειρήσεις με ψηφιακές τεχνολογίες καθώς και στο τομέα της ναυτιλίας».

Σήμερα η εταιρεία OLYMPIA ELECTRONICS στην οποία ηγείται, έχει καταφέρει να είναι leader στην ελληνική αγορά, με μερίδιο μεγαλύτερο του 50% στο φωτισμό ασφάλειας και των συστημάτων πυρανίχνευσης.

Η εταιρεία εξάγει σε 72 χώρες του εξωτερικού, με το 55% των εξαγωγών να αφορά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το υπόλοιπο σε ανατολικές χώρες, στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τις ΗΠΑ και την Ισλανδία.

H OLYMPIA ELECTRONICS ιδρύθηκε το 1979 από τους Νικόλαο Λακασά και Παναγιώτη Αρβανιτίδη.

Δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής.

Τα συστήματά της που έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα ήδη από το στάδιο της έρευνας, εγκαταστάθηκαν σε χώρες με μεγάλη τεχνολογική παράδοση, όπως η Γερμανία (π.χ. στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης), ενώ η χρήση τους είναι ευρεία στον ευρωπαϊκό Βορρά: ένα στα τέσσερα συστήματα φωτισμού ασφαλείας στη Σουηδία και τη Νορβηγία είναι ελληνικά και φέρει την υπογραφή της OLYMPIA ELECTRONICS, ενώ κατασκευαστές και διαχειριστές ουρανοξυστών στο Ντουμπάι και το Κατάρ επίσης έχουν στραφεί στα «φώτα» της εταιρείας.

Το ανθρώπινο δυναμικό της OLYMPIA ELECTRONICS ανέρχεται στους 165 εργαζόμενους με 10% στο Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης και αποτελεί τη μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική παραγωγική μονάδα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι της έχουν απονεμηθεί πολλά βραβεία από διάφορα ινστιτούτα για τις επιτυχείς και καινοτομικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider