Πόσα «βγάζει» τελικά ο Έλον Μασκ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσα «βγάζει» τελικά ο Έλον Μασκ
«Άφραγκος» φαίνεται πως είναι ο Έλον Μασκ παρά την περιουσία των πολλών εκατομμυρίων.

Περί τα 2,3 δισ. δολάρια... υποτίθεται πως κέρδισε ο Έλον Μασκ το 2018, από το μισθό του ως CEO της Tesla, όμως η εταιρεία υποστηρίζει πως στην πραγματικότητα πληρώθηκε με «0» δολάρια.

Η περίεργη αυτή αντίθεση ήρθε στο προσκήνιο μετά τη δήλωση που έκαναν οι δικηγόροι του Έλον Μασκ, πως ο ιδρυτής της Tesla δεν έχει χρήματα σε «ρευστό».

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, παρά την περιουσία των 23,7 δισ. δολαρίων, ο Μασκ δεν έχει τίποτα... σε ρευστό, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό έχει τη μορφή μετοχών στην Tesla και στην SpaceX, οι οποίες μάλιστα φαίνονται να είναι δεσμευμένες, μέχρις ότου επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν θέσει οι εταιρείες.

Παράλληλα, το Business Insider, αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα πως δεν είναι ασυνήθιστο για τους CEO μεγάλων εταιρειών να «πληρώνονται» σε είδος. Όπως μετοχές ή παροχές, που μπορεί να μην «ξεκλειδώσουν» μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί από την εταιρεία.

Στην περίπτωση του Έλον Μασκ, ισχύει ακριβώς αυτό. Ο ίδιος έχει αρνηθεί να λάβει χρηματικό μισθό από την Tesla και λαμβάνει σχεδόν όλες τις αμοιβές του σε μορφή μετοχών.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το 2018 ο Μασκ κέρδισε 2,3 δισ. δολάρια, όμως σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Tesla, η αμοιβή του ήταν μηδενική.

Όπως αναφέρεται, το συμβόλαιο του Έλον Μασκ προβλέπει πως θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στα κέρδη του, όταν η εταιρεία επιτύχει τους στόχους της, σε επίπεδο εσόδων, αλλά και σε επίπεδο τιμής μετοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider