Κόλλιας (ΟΕΕ): Μεταρρυθμίσεις και τήρηση δεσμεύσεων τα εχέγγυα για τις αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόλλιας (ΟΕΕ): Μεταρρυθμίσεις και τήρηση δεσμεύσεων τα εχέγγυα για τις αγορές
«Η συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και η τήρηση των δεσμεύσεων της Ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί εχέγγυο για την εξομάλυνση την καμπύλης των επιτοκίων στο μέλλον» δηλώνει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ).

«Η συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και η τήρηση των δεσμεύσεων της Ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί εχέγγυο για την εξομάλυνση την καμπύλης των επιτοκίων στο μέλλον» δηλώνει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), Κωνσταντίνος Κόλλιας, σχολιάζοντας την επιτυχημένη έκδοση του 5ετούς ομολόγου.

Ο κ. Κόλλιας επισημαίνει ότι η υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού ήταν «κάτι παραπάνω από αναμενόμενη λόγω και του σχετικά μικρού ποσού που αντλήθηκε », ενώ το επιτόκιο παραμένει σχετικά υψηλό, καθώς η χώρα παραμένει εκτός επενδυτικών βαθμίδων και προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης και επαναγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.

Παρόλα αυτά, όπως υπογραμμίζει στη δήλωσή του, «η χθεσινή δοκιμαστική έξοδος της Ελληνικής Δημοκρατίας στις αγορές είναι ένα πρώτο, μικρό βήμα στην κατεύθυνση της πλήρους αυτονόμησης της χώρας για την κάλυψη των δανειακών της αναγκών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider