Τζέρι Ράις: Η Ελλάδα θα αποφασίσει αν θα αποπληρώσει πρόωρα το ΔΝΤ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζέρι Ράις: Η Ελλάδα θα αποφασίσει αν θα αποπληρώσει πρόωρα το ΔΝΤ
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις χαρακτήρισε ως σημαντικό ζήτημα την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων των ελληνικών τραπεζών.

Σημαντικό ζήτημα χαρακτήρισε σήμερα την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων των ελληνικών τραπεζών ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η απόφαση για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ ανήκει αποκλειστικά στην ελληνική κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά στα «κόκκινα» δάνεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ο Ράις ερωτήθηκε για το εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα επαρκούν για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Ο ίδιος δεν θέλησε να δώσει μια ευθεία απάντηση και παρέπεμψε στην έκθεση για την Ελλάδα που θα δημοσιοποιήσει το ΔΝΤ την Τρίτη.

«Η ανάγκη ενίσχυσης των ισολογισμών των τραπεζών ώστε να δίνουν πιστώσεις στην οικονομία είναι σημαντικό ζήτημα», ανέφερε σχετικά.

Ερωτηθείς για δημοσιεύματα που φέρουν την ελληνική κυβέρνηση να εξετάζει την πρόωρη εξόφληση μέρους των δανείων του ΔΝΤ και κληθείς να σχολιάσει το εάν υπάρχει ενημέρωση του Ταμείου για αυτό το ενδεχόμενο ο Ράις ήταν φειδωλός.

«Η πρόωρη αποπληρωμή είναι κάτι που θα αποφασίσει η Ελλάδα», τόνισε. Ωστόσο, αναγνώρισε πως τα δάνεια του ΔΝΤ φέρουν υψηλό επιτόκιο και πως η αποπληρωμή τους θα μειώσει το συνολικό κόστος δανεισμού της Ελλάδος.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων θα επηρεάσει την μεταμνημονιακή παρακολούθηση της Ελλάδας, το στέλεχος του ΔΝΤ απάντησε αρνητικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider