Λαγκάρντ για κοροναϊό: Κίνδυνος για νέα «κρίση του 2008» εάν η Ευρώπη δεν δράσει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ για κοροναϊό: Κίνδυνος για νέα «κρίση του 2008» εάν η Ευρώπη δεν δράσει
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει αύριο, 12 Μαρτίου, με την αγορά να προεξοφλεί μείωση των επιτοκίων, επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και επανέναρξη των εργαλείων για χορήγηση φθηνών δανείων προς τις τράπεζες

«Καμπανάκι» για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή οικονομία, υπό το ασφυκτικό βάρος της επέλασης του κοροναϊού, έκρουσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η Ευρώπη απειλείται με τον κίνδυνο να βιώσει ένα μεγάλο οικονομικό σοκ, αντίστοιχο με εκείνο της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, εάν δεν λάβει άμεσα μέτρα για να ανακόψει την ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται ο ιός», ανέφερε η «σιδηρά κυρία» της ΕΚΤ, καταδεικνύοντας πως και η ίδια η ΕΚΤ αναμένεται να λάβει μέτρα.

Μέτρα ανακοινώνει την Πέμπτη η ΕΚΤ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, άλλωστε, συνεδριάζει αύριο, 12 Μαρτίου, με την αγορά να προεξοφλεί μείωση των επιτοκίων, επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και επανέναρξη των εργαλείων για χορήγηση φθηνών δανείων προς τις τράπεζες.

«Χωρίς συντονισμένη δράση η Ευρώπη θα βιώσει ένα σενάριο το οποίο θα ξυπνήσει σε πολλούς μνήμες του 2008», προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Κριστίν Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider