Ιταλία: Ζητά χρόνο για την πώληση της Monte Paschi μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με την UniCredit

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Ζητά χρόνο για την πώληση της Monte Paschi μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με την UniCredit
Οριστική είναι η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και της επενδυτιλής τράπεζας UniCredit για την εξαγορά της Monte dei Paschi di Siena SpA.

Οριστική είναι η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και της επενδυτικής τράπεζας UniCredit για την εξαγορά της Monte dei Paschi di Siena SpA, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών, που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η βασική διαφωνία που οδήγησε στην αποτυχία των συνομιλιών ήταν το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστεί η Monte dei Paschi μέχρι την οριστική της εξαγορά αλλά και το εύρος των περιουσιακών της στοιχείων που θα μεταφερθούν στην νέα ιδιοκτησία, όπως ανέφεραν πηγές με άμεση γνώση των εξελίξεων.

Πλέον, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι θεωρείται βέβαιο πως θα ζητήσει πίστωση χρόνο από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για την εξεύρεση άλλου πιθανού αγοραστή για την ιστορικότερη τράπεζα της Ιταλίας, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η ιταλική πλευρά θα καταθέσει άμεσα αίτημα για παράταση του χρονικού περιθωρίου που είχε συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο εκπνέει στο τέλος του έτους.

Παρά την συμφωνία των δύο πλευρών που επιτεύχθηκε τον περασμένο Ιούλιο και που ήθελε την UniCredit να παραλαμβάνει μια τράπεζα κεφαλαιακά ουδέτερη, τελικά το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης αποδείχθηκε ανυπέρβλητο, ενώ σημαντική απόσταση διαπιστώθηκε και αναφορικά με το ποια τμήματα της Monte Paschi θα αφορούσε μία ενδεχόμενη συμφωνία.

Στον απόηχο της είδησης για την κατάρρευση των συνομιλιών, γεγονός που συνιστά «ήττα» τόσο για την ιταλική κυβέρνηση όσο και για την Unicredit, η μετοχή της Monte dei Paschi di Siena στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο καταγράφει απώλειες που αγγίζουν το 10%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η UniCredit εξετάζει να αποσυρθεί από το deal για την Monte Paschi

Η Ιταλία θα χρειαστεί να δώσει 7 δισ. ευρώ για να «ξεφορτωθεί» την Monte dei Paschi

gazzetta
gazzetta reader insider insider