Ιαπωνία: Με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα 2ετίας «τρέχουν» οι τιμές καταναλωτή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιαπωνία: Με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα 2ετίας «τρέχουν» οι τιμές καταναλωτή
Τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα σχεδόν 2 ετών κατέγραψε ο πληθωρισμός καταναλωτή στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο, εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση του κόστους καυσίμων και στέλνει «σήμα» πως ο αντίκτυπος από την παγκόσμια άνοδο των τιμών εμπορευμάτων εξαπλώνεται. 

Τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα σχεδόν 2 ετών κατέγραψε ο πληθωρισμός καταναλωτή στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο, εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση του κόστους καυσίμων και στέλνει «σήμα» πως ο αντίκτυπος από την παγκόσμια άνοδο των τιμών εμπορευμάτων εξαπλώνεται.

Η αύξηση, ωστόσο, δεν αναμένεται να οδηγήσει την Τράπεζα της Ιαπωνίας στο να αποσύρει σύντομα τα νομισματικά μέτρα στήριξης, με τον πληθωρισμό να απέχει ακόμη από τον στόχο της Κεντρικής Τράπεζας του 2%, λένε οι αναλυτές.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα καταδεικνύουν την νέα πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να εμποδίσουν το κόστος ζωής να πλήξει τις ήδη αδύναμες δαπάνες των νοικοκυριών αλλά και την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη της Ιαπωνίας.

Ο διοικητής της BoJ, Haruhiko Kuroda, είπε χθες ότι ένα αδύναμο γεν θα μπορούσε να επιφέρει μεγαλύτερο πλήγμα στα νοικοκυριά από πριν, δίνοντας ώθηση στις τιμές των εισαγόμενων αγαθών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider