Άνοδος πωλήσεων 11% για την Inditex

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος πωλήσεων 11% για την Inditex
Άλμα 11% στις πωλήσεις της, στις πρώτες πέντε εβδομάδες του τρίτου τριμήνου, ανακοίνωσε η Inditex, ιδιοκτήτρια των Zara την Τετάρτη.

Άλμα 11% στις πωλήσεις της, στις πρώτες πέντε εβδομάδες του τρίτου τριμήνου, ανακοίνωσε η Inditex, ιδιοκτήτρια των Zara την Τετάρτη, με τα είδη της φθινοπωρινής / χειμερινής collection της να γίνονται... ανάρπαστα και να διευρύνουν τα κέρδη της κόντρα και στους ανταγωνιστές της, καθώς ανακάμπτει ουσιωδώς από το δύσκολο καλοκαίρι που έφερε σημαντική πτώση του λιανεμπορίου διεθνώς.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε διάφορα μέρη της Ευρώπης στις αρχές Ιουνίου κράτησαν τους καταναλωτές μακριά από τα καταστήματα, αφήνοντας πολλούς γίγαντες της μόδας με απούλητα αποθέματα. Για την ανταγωνίστρια της Inditex, Hennes & Mauritz, ήταν σημαντικός λόγος για τις αδύναμες επιδόσεις των πωλήσεών της.

Τα στοιχεία της Eurostat για όλη την Ευρωζώνη έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,3% τον Ιούλιο μετά από μήνες αύξησης. Η Inditex – στην οποία ανήκουν επίσης τα εμπορικά σήματα Massimo Dutti και Pull & Bear – έχει αποφύγει τις παγίδες των ανταγωνιστών της, καθώς η αυστηρά ελεγχόμενη αλυσίδα εφοδιασμού που διατηρεί, της επέτρεψε να διαθέτει γρήγορα καινούρια προϊόντα μέσα και έξω από τα καταστήματα, με αποτέλεσμα να καταστεί πιο ευέλικτη τόσο στις τάσεις της μόδας όσο και στις πιθανές αντιξοότητες.

Η Inditex σημείωσε καθαρά κέρδη 2,8 δισ. ευρώ και πωλήσεις 18,1 δισ. ευρώ στο α' εξάμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 2,77 δισ. ευρώ με πωλήσεις 18 δισ. ευρώ. Η Ευρώπη αποτελεί την περιοχή με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για την εταιρεία την τελευταία περίοδο με σταθερή ανάπτυξη, ιδίως στην εγχώρια αγορά της Ισπανίας. Ωστόσο, οι πωλήσεις ήταν σχετικά περιορισμένες στην Ασία και τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επένδυση 300 εκατ. ευρώ για νέο data center campus στην Ελλάδα από Data4

Συμφωνία Genesis Pharma με Santhera Pharmaceuticals για το vamorolone

Τα «ντεσού» της JP Morgan για ελληνικές τράπεζες και Χρηματιστήριο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider