ΗΠΑ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο
Ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρώντας τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,3% τον Αύγουστο ελαφρά ανοδικά από την εκτίμηση για 0,2%,.

Ανάλογα με τις εκτιμήσεις αυξήθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, ενώ ο πληθωρισμός αποκλιμακώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2021, σύμφωνα με την έκθεση του Υπουργείου Εργασίας, προετοιμάζοντας το έδαφος για την μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) στην συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) μία πολύ σημαντική μέτρηση για το κόστος των αγαθών και των υπηρεσιών στην αμερικανική οικονομία, αυξήθηκε κατά 0,2% τον Αύγουστο, ανάλογα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Έτσι, ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού ανήλθε στο 2,5%, με πτώση 0,4% από τον Ιούλιο και χαμηλότερα από τις προβλέψεις για 2,6%.

Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 3,2% τον Αύγουστο με αύξηση 0,3%, ελαφρά ανοδικά από την εκτίμηση του 0,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Ξανά στάσιμη η οικονομία τον Ιούλιο

EY: Οι καταναλωτές παγκοσμίως προτιμούν την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση στα φυσικά καταστήματα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider