Αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 0,3% στο δ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 0,3% στο δ' τρίμηνο
Κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση αυξήθηκε το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη κατά το δ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Eurostat, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.

Κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση αυξήθηκε το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη κατά το δ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Eurostat, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.

Πιο αναλυτικά, το ΑΕΠ μεταξύ των κρατών - μελών της ζώνης του ευρώ αναπτύχθηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021 με πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας και η επαναφορά ορισμένων περιοριστικών μέτρων έπληξε την ανάκαμψη της οικονομίας. H αύξηση του ΑΕΠ για τους «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν της τάξης του 0,4% στο δ' τρίμηνο.

Σύμφωνα με την Eurostat, σε ετήσια βάση, η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη «έτρεξε» με ρυθμό 4,6% στο δ' τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας εκ νέου τις αρχικές εκτιμήσεις της Eurostat, όπως εκείνες είχαν αποτυπωθεί στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ για το σύνολο του προηγούμενου έτους το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 5,2%. Για την ΕΕ, η ανάπτυξη σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 4,8%.

Τέλος, η Eurostat ανέφερε πως ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων πολιτών αυξήθηκε κατά 0,5% στο δ΄ τρίμηνο, ενώ η αντίστοιχη αύξηση κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 ήταν της τάξης του 1%. Για την ΕΕ, η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων διαμορφώθηκε στο 0,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider