Νέες κυρώσεις ετοιμάζει η ΕΕ - Στο στόχαστρο και τράπεζες της Λευκορωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες κυρώσεις ετοιμάζει η ΕΕ - Στο στόχαστρο και τράπεζες της Λευκορωσίας
Νέο πακέτο κυρώσεων ετοιμάζεται να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόσο κατά της Ρωσίας όσο και της Λευκορωσίας, πλήττοντας ακόμη περισσότερους Ρώσους ολιγάρχες και πολιτικούς και τρεις τράπεζες της Λευκορωσίας.

Νέο πακέτο κυρώσεων ετοιμάζεται να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόσο κατά της Ρωσίας όσο και της Λευκορωσίας, πλήττοντας ακόμη περισσότερους Ρώσους ολιγάρχες και πολιτικούς και τρεις τράπεζες της Λευκορωσίας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Το προσχέδιο των κυρώσεων που έχει το Reuters, δείχνει πως θα υπάρξει νέο μπλόκο σε τρεις τράπεζες της Λευκορωσίας από το σύστημα SWIFT ενώ θα προστεθούν αρκετοί ακόμη ολιγάρχες και Ρώσοι νομοθέτες στη «μαύρη λίστα» της ΕΕ. Το πακέτο κυρώσεων απαγορεύει επίσης τις εξαγωγές από την ΕΕ ναυτικού εξοπλισμού και λογισμικού στη Ρωσία και παρέχει καθοδήγηση για την παρακολούθηση των κρυπτονομισμάτων για την αποφυγή της χρήσης τους για την παράκαμψη των κυρώσεων της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters.

Η ΕΕ έχει ήδη αποκλείσει επτά ρωσικές τράπεζες από το SWIFT, αλλά δεν είχε συμπεριλάβει τράπεζες της Λευκορωσίας. Το Reuters αναφέρει πως το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ολιγάρχες και μέλη του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, που είναι η άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου.

Μέχρι στιγμής οι κυρώσεις της ΕΕ έχουν πλήξει εκατοντάδες μέλη της Κάτω Βουλής, της Δούμας, που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης από τη Ρωσία των αυτοαποκαλούμενων λαϊκών δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider