Ρωσία: Η παραγωγή πετρελαίου προς κάμψη, για πρώτη φορά μετά από 4 μήνες - «Μηδένισαν» οι εξαγωγές στη Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Η παραγωγή πετρελαίου προς κάμψη, για πρώτη φορά μετά από 4 μήνες - «Μηδένισαν» οι εξαγωγές στη Βρετανία
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) προβλέπει πως η παραγωγή του ρωσικού πετρελαίου θα μειωθεί κατά περίπου κατά 20% στις αρχές του 2023.

Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας αναμένεται τον Αύγουστο να μην παρουσιάζει αύξηση για πρώτη φορά μετά από 4μήνες ανόδου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ρωσία έχει παράξει 10,56 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα για το διάστημα από 1η έως την 23η Αυγούστου, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.

Τα νούμερα είναι κατά 1,9% πιο κάτω από την παραγωγή του Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακοινώσει πως θα σταματήσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στο μεγαλύτερο μέρος τους, στο πλαίσιο των κυρώσεων προς τη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) προβλέπει πως η παραγωγή του ρωσικού πετρελαίου θα μειωθεί κατά περίπου κατά 20% στις αρχές του 2023, λόγω των κυρώσεων από τις χώρες της Δύσης, με άλλους αναλυτές να περιμένουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα για τον ρωσικό «μαύρο χρυσό».

Στο μηδέν οι εισαγωγές στη Βρετανία

Εξάλλου, η Βρετανία ανακοίνωσε πως τον Ιούνιο κατέγραψε μηδενικές εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία, για πρώτη φορά από τότε που έχουν αρχίσει να καταγράφονται τα εν λόγω στοιχεία τα τελευταία 25 χρόνια.

Η απερχόμενη κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον είχε θέσει ως στόχο την πλήρη απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο έως το τέλος του 2022.

Σύμφωνα με τη βρετανική στατιστική αρχή (ONS), οι κυρώσεις του Λονδίνου στη Μόσχα έχουν μειώσει κατά 97% την αξία των ρωσικών εισαγωγών στη Βρετανία.

Σημειώνεται πως το 2021, η Ρωσία αποτελούσε τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου για τη Βρετανία, μετέδωσε το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Γερμανία χαμηλώνει τη θέρμανση και μειώνει τον δημόσιο φωτισμό, λόγω της ενεργειακής κρίσης

«Slava Ukraini»: H Γερμανία θα στηρίξει την Ουκρανία για όσο χρόνο χρειασθεί

Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς μετριάζονται οι ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider