Πετρέλαιο: Το Ιράκ δεν αντέχει τη μείωση της παραγωγής που αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Το Ιράκ δεν αντέχει τη μείωση της παραγωγής που αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+
Το Ιράκ δεν αντέχει οικονομικά να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου σε συμμόρφωση με την απόφαση του OPEC+ για περικοπή της παραγωγής, σύμφωνα με τον κορυφαίο υποψήφιο για τον πρωθυπουργικό θώκο, ο οποίος είπε πως η χώρα χρειάζεται τα χρήματα για να δώσει ώθηση στην παραπαίουσα οικονομία της.

Το Ιράκ δεν αντέχει οικονομικά να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου σε συμμόρφωση με την απόφαση του OPEC+ για περικοπή της παραγωγής, σύμφωνα με τον κορυφαίο υποψήφιο για τον πρωθυπουργικό θώκο, ο οποίος είπε πως η χώρα έχει ανάγκη τα χρήματα για να δώσει ώθηση στην παραπαίουσα οικονομία της.

Ο OPEC και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να περιορίσουν την παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα. Οι επικριτές του Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, θεώρησαν πως η μείωση έχει σκοπό να ενισχύσει περαιτέρω τις ήδη υψηλές τιμές ενέργειας και να βοηθήσει τη Ρωσία να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό της στην Ουκρανία. Το Ριάντ και η Μόσχα, οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί του OPEC+, έχουν έρθει κοντά τα τελευταία χρόνια καθώς ωφελούνται από τη συμμαχία.

Λίγες ημέρες μετά τη συνεδρίαση του OPEC+ στη Βιέννη, o Mohammed al-Sudani, υψηλόβαθμος Ιρακινός πολιτικός, είπε πως οι περικοπές που αποφάσισε το καρτέλ δεν λειτουργούν για το Ιράκ. Εξήγησε πως το Ιράκ χρειάζεται να πουλήσει περισσότερο αργό για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την οικονομική του ανοικοδόμηση μετά τον παραλυτικό πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος και άλλους μαχητές και να συντηρήσει τον μεγάλο του πληθυσμό. Αντ'αυτού, πρόσθεσε ο Sudani, το Ιράκ χρειάζεται μεγαλύτερο μερίδιο από τις ποσοστώσεις παραγωγής του OPEC+.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι Έλληνες οδηγοί δαπανούν το 13,13% του εισοδήματός τους για καύσιμα κάθε χρόνο

Έρευνα σοκ της ΕΕ: Νέα ενεργειακή «καταιγίδα» το 2023 – Βαρύς ο λογαριασμός ρεύματος & αερίου για τα ελληνικά νοικοκυριά

Συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν την Τετάρτη στην Αστάνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider